Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”De spelar banne mig sämst i ligan just nu”

Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

Efter två raka förluster är Skellefteå tillbaka på vinnarspåret. Skellefteå är nu fortsatt det formstarkaste laget sedan nyår samtidigt som Brynäs kräftgång fortsätter.

– Siffrorna visar ju det också. Helt ärligt så spelar man banne mig sämst i ligan just nu, säger experten Petter Rönnqvist i C more. 

Första perioden slutade mållös mellan hemmalaget Skellefteå och Brynäs, efter en väldigt bra spelad period av bortalaget. Skellefteås form såg ut att vända och Roland McKeown inledde målskyttet direkt i den andra perioden. 

Tio minuter senare skulle även Brynäs hitta målet i sitt tredje powerplay via Nicklas Danielsson. Efter det inleddes en intensiv kamp om ledningen där Skellefteå var i förarsätet.

– Jag har skjutit och skjutit och skjutit högt och över och överallt, nu hittar den in, säger Danielsson till C more.

Brynäs fortsatt bottenstrid

Matchen gick till övertid och Skellefteå gick vinnande ur den kampen efter mål av Joakim Lindström. Domarna videogranskade dock målet medan båda lagen var på väg in i omklädningsrummen. Målet godkändes tillslut och Lindström kunde pusta ut.

– Det kändes som ett klart mål, det var skönt att se, säger han till C more.

Brynäs gick från matchen med endast en poäng och är fortsatt med i bottenstriden. Niklas Wikegård gav sin syn på klubbens situation i studion inför matchen.

– Brynäs IF går en kamp mot sig själva där. Man sparkar målvaktstränaren, fystränaren har checkat ut, oro i hela föreningen så klart. Man spelar absolut inte bra senast fast man lyckas vinna till sist, utan man halkar vidare i matcherna. Det är svårt för Brynäs faktiskt.

Andersson: ”Jag kan inte vara missnöjd med matchen”

Trots förlust på övertid var Brynäs tränare Peter Andersson nöjd med lagets spel.

– Den första perioden är bland det bästa vi gjort. Man önskar att vi får komma ifrån en sådan period med minst två mål. Överlag tycker jag vi gör en bra prestation. Vi krigar o jobbar, säger han i C more.

Han fortsätter:

– Jag kan inte vara missnöjd med den här matchen och den här prestationen.

Matchen slutade 2-1 till Skellefteå efter vinst på övertid. Skellefteå ligger på fjärde plats och Brynäs ligger på tionde plats i SHL.