Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

De kan ditt lag ställas mot i SHL-slutspelet

Färjestads Joakim Nygård.Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
Djurgårdens Marcus Davidsson.Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Luleås Erik Gustafsson.Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN

En helt osannolik slutomgång väntar under torsdagen i SHL.

Tolv lag kan fortfarande nå slutspel och bara tredjeplatsen är spikad.

Det öppnar för en högdramatisk kväll där kamperna om högre placeringar kommer att ge en rysare utan motstycke. 

Här är alla scenarion som kan utspelas för just ditt lag.

(1) Färjestad BK 100p

KAN SLUTA PÅ plats 1 eller 2.

Möjligt motstånd i kvartsfinalen: Malmö Redhawks, HV71, Rögle BK, Örebro HK, Linköping HC, Växjö Lakers, Skellefteå AIK eller Brynäs IF.   

Kommentar: Det mesta talar för att Färjestads seger i seriefinalen under tisdagen blir avgörande och att värmlänningarna vinner serien för första gången på väldigt länge. Färjestad kommer att vinna serien så länge man tar en poäng mot Djurgården - om inte Luleå slår till med en osannolik 16-målsseger mot Växjö.

(2) Luleå HF 98p

KAN SLUTA PÅ plats 2 eller 1.

Möjligt motstånd i kvartsfinalen: Växjö Lakers, Skellefteå AIK, Malmö Redhawks, HV71, Örebro HK, Linköping HC, Brynäs IF eller Rögle BK.

Kommentar: Det ska mycket till för att Luleå ska lösa förstaplatsen, men chansen finns och så länge den finns där så kommer ”Bulans” gäng att gå för den. Största chansen att vinna serien är att Färjestad förlorar efter full tid samtidigt som Luleå tar tre poäng mot Växjö. Sen finns det andra variabler men att Luleå ska vinna med 16 mål mot Växjö är inte rimligt.

(3) Frölunda HC 89p

KAN SLUTA PÅ plats 3.

Möjligt motstånd i kvartsfinalen: Djurgårdens IF, Växjö Lakers, Skellefteå AIK eller Malmö Redhawks.

Kommentar: Det står redan klart att Frölunda kommer att ha hemmaplansfördel i kvartsfinalen och där ställas mot det sjätteplacerade laget i tabellen.

(4) Djurgårdens IF 84p

KAN SLUTA PÅ plats 4, 5 eller 6.

Möjligt motstånd i kvartsfinalen: Växjö Lakers, Skellefteå AIK, Malmö Redhawks, eller Frölunda HC. 

Kommentar: Det mesta talar för att det blir en fjärde eller femteplacering för Djurgården som hur det än blir kommer få tufft motstånd i kvartsfinalen. För att sluta sexa måste Djurgården förlora efter ordinarie tid samtidigt som Växjö och Skellefteå tar tre poäng och Skellefteå hämtar ikapp elva mål i målskillnaden.

(5) Växjö Lakers 82p

KAN SLUTA PÅ plats 4, 5, 6 eller 7.

Möjligt motstånd i kvartsfinalen/åttondelsfinalen: Djurgårdens IF, Växjö Lakers, Skellefteå AIK, Malmö Redhawks, Örebro HK, Linköping HC eller Brynäs IF.

Kommentar: Har sämst målskillnad av de tre lagen som slåss om att undvika åttondelsfinal. Det betyder att om Malmö tar tre poäng och Skellefteå tar minst en poäng fler än Växjö samtidigt som de kammar noll mot Luleå så kommer Växjö att tvingas spela åttondelsfinal som regerande mästare. 

(6) Skellefteå AIK 81p 

KAN SLUTA PÅ plats 4, 5, 6 eller 7.

Möjligt motstånd i kvartsfinalen/åttondelsfinalen: Djurgården, Växjö Lakers, Malmö Redhawks, Örebro HK, Linköping HC eller Örebro HK

Kommentar: Har ett bra utgångsläge för att kliva upp i tabellen då man åker till Ängelholm för att möta Rögle samtidigt som lagen ovanför ställs mot ettan och tvåan i tabellen. Väldigt mycket ska till för att Skellefteå kniper en fjärdeplats, men en femteplats känns mest trolig på förhand och då behöver man ”bara” ta en poäng fler än Växjö. 

(7) Malmö Redhawks 79p

KAN SLUTA PÅ plats 5, 6, 7 eller 8.

Möjligt motstånd i kvartsfinalen/åttondelsfinalen: Djurgården, Växjö Lakers, Skellefteå AIK, HV71, Rögle BK, Örebro HK, Linköping HC eller Brynäs IF.

Kommentar: Det finns alltså åtta möjliga motstånd för Malmö som inför torsdagens omgång ser ut att tvingas nå kvartsfinal via åttondelsfinal. Men chanserna finns att klättra i tabellen och för att nå en femteplats måste Malmö ta tre poäng samtidigt som Växjö och Skellefteå förlorar efter full tid.

(8) HV71 77p

KAN SLUTA PÅ plats 7, 8 eller 9.

Möjligt motstånd i åttondelsfinalen: Örebro HK, Brynäs IF eller Rögle BK.

Kommentar: Det kommer att bli spel i åttondelsfinal för HV71 som efter att ha flugit högt och varit SHL:s hetaste lag under en längre tid i stället den senaste tiden visat en gigantisk formsvacka. Kan bara kliva uppåt i tabellen om de tar fler poäng än vad Malmö gör. 

(9) Rögle BK 75p

KAN SLUTA PÅ plats 8 eller 9.

Möjligt motstånd i åttondelsfinalen: Malmö Redhawks eller HV71.

Kommentar: Det blir antingen Skånederby eller HV71 i åttondelsfinalen för Rögle som bara kan avancera i tabellen vid seger mot Skellefteå samtidigt som HV71 tar noll poäng mot Linköping. 

(10) Örebro HK 69p

KAN SLUTA PÅ plats 10, 11 eller 12.

Möjligt motstånd i åttondelsfinalen: Växjö Lakers, Skellefteå AIK, Malmö Redhawks eller HV71.

Kommentar: Går till slutspel om de tar lika många poäng som Brynäs (har tolv plus i målskillnad på Brynäs) och en fler än Linköping. Tar Örebro två poäng mot Malmö så kan inte Linköping gå förbi dem i tabellen. 

(11) Brynäs IF 69p

KAN SLUTA PÅ plats 10, 11 eller 12.

Möjligt motstånd i åttondelsfinalen: Växjö Lakers, Skellefteå AIK, Malmö Redhawks eller HV71.

Kommentar: Kan bara nå slutspel om de tar fler poäng än Örebro - eller vid det osannolika scenariot att man tar lika många poäng som Örebro men hämtar ikapp tolv mål i målskillnaden. 

(12) Linköping HC 67p

KAN SLUTA PÅ plats 10, 11 eller 12.

Möjligt motstånd i åttondelsfinalen: Växjö Lakers, Skellefteå AIK eller Malmö Redhawk.

Kommentar: Når slutspel om man tar tre poäng samtidigt som Brynäs och Örebro bara tar en poäng vardera i sina matcher. Då slutar samtliga på 70 poäng men med Linköping på bäst målskillnad. Ett mirakel ska till för att det ska bli slutspel, känns det som.