Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Det är ett lag som havererat i försvaret"

Djurgården vann.
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
ÖHK hade det svårt.
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Örebro öppnade bäst. 

Men en ödesdiger miss ledde till att Djurgården vände och vann med 3-1. 

– Örebro havererar i försvaret, säger C More:s expert Sanny Lindström. 

– Jag kan inte påstå att jag tycker att det är där det sitter, säger Örebros kapten Viktor Ekbom.

Att möta Djurgården på bortais är en erkänt tuff uppgift. Men Örebro kom till Hovet och rivstartade matchen. Gästerna från Närke satte högsta fart och fick tidigt utdelning. 

Tyson Spink satte 1-0 efter drygt sex minuters spel. 

Hårda kritiken efter missen: "havererat"

Men därefter kom Djurgården in i matchen. Med några få minuter kvar av den första perioden kontrade Djurgården och Andreas Engqvist hittade fram till Rene Bourque som prickade in kvitteringen. 

Sen, när bara tolv sekunder återstod av perioden, kom matchens kanske viktigaste mål. 

Tidigare nämnda Engqvist utmanade en rad Örebrobackar som inte klarade situationen bättre än att pucken studsade fram till Bourque som sprätte upp en backhand i nättaket. 

ÖHK:s försvar fick hård kritik av C More-experten Sanny Lindström. 

– Titta på Örebro. Det är ett lag som havererat i försvaret. Det är 4-5 spelare som backar in i den situationen och ger Djurgården läget. Där kan man sätta stopp mycket tidigare. 

Kaptenen: "Tycker inte att det är där det sitter"

Efter det kom Örebro aldrig tillbaka. Andreas Engqvist avgjorde tillställningen med sitt 3-1-mål när det var tio minuter kvar av matchen. 

Förlusten var Örebros femte raka men lagkaptenen Viktor Ekbom är inte helt överens med Lindström när det gäller försvarsspelet.

– Det är klart att i vissa matcher som mot Rögle borta så är försvarsspelet inte bra. I dag tycker jag inte att det är något fel på det, dom skapar inte mycket, dom får kontringar men annars är det inget fel på försvarsspelet, säger Ekbom.

"Det har varit en mörk månad"

– Jag kan inte påstå att jag tycker att det är där det sitter även fast vi gjort bättre matcher tidigare.

Örebros tränare Niklas Sundblad kan se tillbaka på några tuffa veckor inför nästa uppgift – HV 71 på hemmaplan.

– Det har varit en mörk månad. Men nu får vi inte bara hitta fel och överanalysera utan även konstatera att vi gör bra saker och sen gäller det att vara noggrann och jobba hårt, säger Sundblad.