Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

De har Sveriges bästa hockeyfans just nu

Djurgårdens fans är Sveriges bästa.

I SPORT-Expressens stora betygsättning slår de alla andra lag i SM-slutspelet och kvalserien.

 1. 1. 14. LULEÅ

  Foto: Olle Wande

  Magnus Nyström 2 getingar

  Henrik Sjöberg 2 getingar

  Mattias Ek 2 getingar

  Läsarnas betyg 1,8 getingar


  TOTALT: 7,8

  Kommentar: Har festen kommit av sig i Luleå redan nu? Det har inte varit något makalöst tryck i Coop arena. Klacken och fansen gör sitt och Luleå jobbar hårt med sitt intro för att skapa stämning i arenan. Men det finns några snäpp kvar och det gäller framför allt laget också. Det är många jobbiga matcher framöver nu när Växjö har kopplat sig ett bra grepp.


  Varför är ni bäst? "För att vi är den högljuddaste klacken och vi har det överlag bäst på våra matcher, utan att behöva klappor. Det har varit sådär med publik, men ståplatsläktaren är full. Vi är färre men värre", säger Jonas Hermansson, ordförande i Luleåfans.

 2. 2. 13. LINKÖPING

  Foto: Ronny Johannesson

  Magnus Nyström: 2 getingar

  Henrik Sjöberg: 2 getingar

  Mattias Ek: 2 getingar

  Läsarnas betyg: 1,9 getingar


  TOTALT: 7,9

  Kommentar: Linköpingsfansen kan verkligen leva upp. Och det bör sägas att trycket från läktarna har ökat under de senaste åren. Men det kan stundtals också vara en relativt tyst arena. Hittills i slutspelet så finns det mer att hämta av publiken, men efter Chad Kolariks avgörande i sudden death i match två vann även LHC match tre i Göteborg. Räkna med att stämningen lär öka rejält redan i nästa match i Cloetta center.


  Varför är ni bäst? "För att vi verkligen står bakom vårt lag i vått och torrt. Dessutom sticker vi ut genom att inte behöva en trumma för att låta. Som vi brukar säga: Vi kan sjunga utan trumma", säger Ingela Örtengren, vice ordförande i White Lions.

 3. 3. 12. BRYNÄS

  Foto: Tommy Pedersen
  Magnus Nyström: 2 getingar
  Henrik Sjöberg: 2 getingar
  Mattias Ek: 2 getingar
  Läsarnas betyg: 2,0 getingar

  TOTALT: 8,0

  Kommentar: Det finns nog inte någon som håller på Brynäs som inte minns det makalösa trycket i Läkerol arena i finalserien mot Skellefteå för två år sedan. Men det är inte lätt att locka fram den stämningen i Gävle. Den finns där någonstans men ofta kan det vara ganska ljummet. Det är verkligen nu som Brynäs behöver sina fans för att vända mot Färjestad.


  Varför är ni bäst? "För att det inte är ofta vi är med i bråk, det är en fördel mot vissa andra föreningar. Vi jobbar aktivt med läktaren, både på sitt- och ståplats. Alla ska heja på bästa tänkbara sätt", säger Mathias Norrå, ordförande i Brynäs Support Gävle.

 4. 4. 11. FÄRJESTAD

  Foto: Magnus Jönsson

  Magnus Nyström: 2 getingar

  Henrik Sjöberg: 2 getingar

  Mattias Ek: 2 getingar

  Läsarnas betyg: 2,2 getingar


  TOTALT: 8,2

  Kommentar: Klubben försöker locka publiken till arenan och som vanligt är det mycket folk som sluter upp på ståplats. Men det här laget har vunnit mycket senaste tio åren och det brukar dröja innan alla hetsar upp sig när det gäller slutspel i Karlstad. Ole-Kristian Tollefsen gör helt klart sitt för att skapa känslor. I Karlstad har man riktigt fin arena, men det farliga är när besökarna blir lite för bekväma.


  Varför är ni bäst? "För att vi reser mest av alla supportrar i Sverige. Vi är bäst på att stötta laget på bortaplan, både i grundserien och i slutspelet. Vi har också flest ramsor och behöver inte upprepa oss", säger Benny Sjöström, ordförande i The Wolfpack.

 5. 5. 10. VÄSTERÅS

  Foto: Niklas Larsson / Bildbyrån

  Jonatan Lindquist 3 getingar

  Johan Svensson 2 getingar

  Elisabeth Lindbäck 2 getingar

  Läsarnas betyg 1,8 getingar


  TOTALT: 8,8

  Kommentar: Har inte överdrivet mycket publik på matcherna, men klacken jobbar på. Dessutom kan de bjuda på bra tifon. De som är engagerade är engagerade och klacken försöker alltid, men det blir för ensamt och sittplats kan stundtals vara rätt tam.


  Varför är ni bäst? "Det är mycket passion och hjärta för klubben. Vi har bra tifoinramningar och folk brinner verkligen. När vi träffar ljudtoppen i Rocklunda är det inte många som kan mäta sig, det är väldigt bra akustik", säger Niklas Koivisto, vice ordförande i Vik Support.

 6. 6. 9. RÖGLE

  Foto: Ulf Ryd

  Jonatan Lindquist: 3 getingar

  Johan Svensson: 3 getingar

  Elisabeth Lindbäck: 3 getingar

  Läsarnas betyg 1,8 getingar


  TOTALT: 10,8

  Kommentar: Klacken har varit bättre tidigare år, men det är alltid svårt att komma till Ängelholm. De står alltid upp för sitt lag och sätter press på domarna. En röststark hemmaklack som även kan få med sig sittplats ganska bra. På gränsen till för krävande ibland.


  Varför är ni bäst? "Jag tror vi har ett starkt engagemang, vi skåningar är ju lite bättre än övriga. Vi har varit rätt dåliga den här säsongen men när det väl gäller brukar vi vara bra. Det kommer många klackrävar och vi har bra sittplats när de är på tå. När vi kör växelsång med högra sittplats, då kokar det. Tillsammans är vi starka.", säger Mattias Larsson, ordförande i AIA.

 7. 7. 8. MALMÖ

  Foto: Ulf Ryd

  Jonatan Lindquist: 3 getingar

  Johan Svensson: 3 getingar

  Elisabeth Lindbäck: 3 getingar

  Läsarnas betyg: 2,2 getingar


  TOTALT: 11,2

  Kommentar: Näst högst publiksnitt i allsvenskan och topp tio i Sverige, problemet är bara att arenan är för stor. Det blir en väldigt gles känsla ibland. Klacken är bra men blir för tunn. Sittplats kan vara väldigt tystlåten. Ändå en publik som alltid står bakom sitt lag.


  Varför är ni bäst? "Vi har många i föreningen som varit med i alla år, ända från SM-guldtiden. De har blandats med yngre förmågor som brinner för positiv läktarkultur. Så vi har en bra kombination av rutin och ungdomlig entusiasm", säger Robin Malmquist, ordförande i Redhawks Support.

 8. 8. 7. FRÖLUNDA

  Foto: Jan Wiriden

  Magnus Nyström: 2 getingar

  Henrik Sjöberg: 4 getingar

  Mattias Ek: 3 getingar

  Läsarnas betyg: 2,7 getingar


  TOTALT: 11,7

  Kommentar: När människorna i Göteborg letar sig till Scandinavium blir det en mäktig arena för spelarna att kliva in i. Det bär verkligen Frölunda. Men samtidigt är det en väldigt kräsen publik. Det buas när det går dåligt och när Frölunda öser på bär fansen fram dem. Trots att man sitter långt från isen så skapas det ett enormt tryck som sprider sig hela vägen ner i spelarbåsen.


  Varför är ni bäst? "För att vi aldrig ger oss. Vi sjunger hela tiden, även om det är motgång. Det tycker jag att många andra lag inte gör. De tystnar ganska fort", säger Daniel Persson, ordförande i Goa Gubbar.

 9. 9. 6. HV 71

  Foto: Daniel Malmberg

  Magnus Nyström: 3 getingar

  Henrik Sjöberg: 4 getingar

  Mattias Ek: 4 getingar

  Läsarnas betyg: 2,7 getingar


  TOTALT: 13,7

  Kommentar: Fansen har fått lida en hel del den här säsongen. Det har varit många tunga förluster hemma i Kinnarps arena, tränare och spelare har fått sparken och det har varit en lång kamp för att undvika kvalserien. Men trots det - när playin-matcherna drog igång levde fansen upp och hemmamatchen mot Leksand kan ha varit en av hela säsongens höjdpunkter. Fansen har hållit högre klass än laget i det här slutspelet.


  Varför är ni bäst? "För att vi har stora tifon, och ett jävla ös. Vi har haft bra jargong hela säsongen och spelarna är väldigt nöjda med oss. Våra tifon är bättre än andras", säger Jens Sehlstedt, ordförande i North Bank Supporters.

 10. 10. 5. AIK

  Foto: Marcus Ericsson

  Jonatan Lindquist: 4 getingar

  Johan Svensson: 4 getingar

  Elisabeth Lindbäck: 4 getingar

  Läsarnas betyg: 2,3


  TOTALT: 14,3

  Kommentar: Kärnan av supportrar är fantastiska och sjunger alltid. Under grundserien har det varit väldigt glest på Hovet men i kvalserien sluter folk upp. Trycket kan nästan bli skrämmande på Hovet. Minus är att det är en kräsen publik som kan sätta för hård press på hemmalaget.


  Varför är ni bäst? - (Avböjde att uttala sig).

 11. 11. 4. ÖREBRO

  Foto: Tommy Pedersen

  J. Lindquist: 5 getingar

  Johan Svensson: 4 getingar

  Elisabeth Lindbäck: 4 getingar

  Läsarnas betyg: 2,8


  TOTALT: 15,8

  Kommentar: Kanske SHL:s allra bästa hemmapublik. Sjunger hela matcherna igenom och stöttar alltid sitt lag, oavsett resultat. Behrn arena är ganska liten och fyller nästan alltid de 5 200 platserna. Den tajta känslan bidrar till att öka trycket i arenan och höjer stämningen ännu mer.


  Varför är ni bäst? "Vi har bra folk, bra ramsor och bra fart på läktaren. Trots att resultaten varit så där periodvis har det faktiskt varit rätt så fullt här i arenan och bra fart på klacken", säger Martin Dahlberg, ordförande i Fjortontre.

 12. 12. 3. SKELLEFTEÅ

  Foto: Olle Wande

  Magnus Nyström: 4 getingar

  Henrik Sjöberg: 5 getingar

  Mattias Ek: 4 getingar

  Läsarnas betyg: 2,9 getingar


  TOTALT: 15,9

  Kommentar: Regerande mästarna är på väg att köra över HV 71 och när Skellefteå öser på i inledningarna av sina hemmamatcher, samtidigt som fansen gör precis allt för att hjälpa till, ja då är inte Skellefteå Kraft arena en rolig plats att befinna sig på för varken motståndarna eller deras fans som trycks ihop på en liten yta uppe i ena hörnet.


  Varför är ni bäst? "För att stämningen som vi hade i SM-finalen i fjol är unik sett till vår storlek, och förhoppningsvis kan vi upprepa det i år. Alla klackar som accepterar klappor borde för övrigt diskas från diskussionen", säger Tomas Nordström, ordförande i North Power.

 13. 13. 2. VÄXJÖ

  Foto: Lars Andersson

  Magnus Nyström: 4 getingar

  Henrik Sjöberg: 5 getingar

  Mattias Ek: 5 getingar

  Läsarnas betyg: 3,1 getingar


  TOTALT: 17,1

  Kommentar: Jösses, här är det drag. Inramningen med det orange publikhavet och känslan när Lakers spelar första slutspelet verkar ha spridit sig hela vägen från laget och fansen ut till folket på stan i Växjö. Det är flaggor och vimplar överallt och oavsett vilka som dyker upp i Vida arena i slutspelet så väntar en tuff mental prövning att stå emot trycket i den tajta arenan.


  Varför är ni bäst? "För att vi är ett varmt hav med tappra krigare. Om vi går till semi kommer det bli ett jävla liv i Hockeysverige. Det viktigaste vi har är gemenskapen och att vi har roligt", säger Johan Eliasson, ordförande i Lakers Lakejer.

 14. 14. 1. DJURGÅRDEN

  Foto: Johanna Lundberg

  J. Lindquist 5: getingar

  J. Svensson: 5 getingar

  E. Lindbäck: 5 getingar

  Läsarnas betyg: 3,5 getingar


  TOTALT: 18,5

  Kommentar: Har en starkare hockeykultur än konkurrenten AIK och det märks på uppslutningen. Precis som när AIK spelar kommer det stundtals vara ett helt omänskligt tryck på Hovet. Stöttar sitt lag stenhårt. Klacken är grym i hela kurvan och sittplats är otroligt aktiv. Solklar etta.


  Varför är ni bäst? "När vi Djurgårdssupportrar sjunger som bäst är vi överlägset mest högljudda i Sverige. Det kombinerat med en otroligt bred sångrepertoar influerad av England, övriga Europa, Sydamerika samt egna ramsor baserade på svenska melodier", säger Dan Blomberg, ordförande i Järnkaminerna.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!