Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"De hånade min farfar"

Under matchen mot Hammarby på Söderstadion höll MFF-fansen upp en banderoll där Lennart "Nacka" Skoglund, Pelle Lindbergh och Kenta Gustafsson förtalades.
Nu jagar Malmö FF de skyldiga till banderollskandalen på Söderstadion.
Attacken på de avlidna Hammarbyprofilerna har väckt avsky i Idrotts-Sverige.
- Nacka var min farfar, man blir förbannad när de hånar honom, säger NHL-proffset Jimmie Ölvestad.
Jimmie Ölvestad är upprörd över banderollen.
Malmö FF:s supportrar skämde ut sig på premiärfesten. En banderoll vecklades ut på Söderstadion: "Nacka, Kenta, Pelle Lindbergh - alla Bajare, alkisar och döda". Det hjärtlösa påhoppet plågar anhöriga till de avlidna hjältarna: Lennart "Nacka" Skoglund, fotbollslegend, Kenta Gustafsson, artist, och Pelle Lindbergh, hockeylegend. - Det är skillnad om det är humor inblandat, men det här är ju illa menat och det sticker i ögonen, säger NHL-proffset Jimmie Ölvestad. - Man blir förbannad att de hånar honom.

Hårda straff att vänta

Ölvestad vill inte ge alla Malmöfans skulden för övertrampet på Söderstadion i tisdags. - Det är någon del av fansen som spårat ur, och man ska inte dra alla över samma kam. - Men det är hemska ord. Malmö FF:s sportchef Hasse Borg förklarar att man nu tänker ta krafttag för att leta rätt på de skyldiga. - Det är förbannat tråkigt och oerhört smaklöst, nu försöker vi hitta de skyldiga, och de kan räkna med hårda straff. Hur hårda straff? - Det har hänt att vissa stängts av upp till två år, men jag vill inte gå händelserna i förväg. Men det måste bli ett kännbart straff, och jag tror vi kommer att hitta de som gjorde det. Hammarby kommer inte att agera i frågan, och lägger ingen skuld på Malmö. - Vi har noterat att MFF-support har tagit avstånd från banderollen, och det välkomnar vi, säger vd Henrik Appelqvist. - Alla är eniga om att de passerade en gräns, förutom dem som vecklade ut banderollen.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!