Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Davidsson: "Jag vet att chanserna är små"

HV 71-profilen Johan Davidsson hoppas fortfarande att han ska kunna göra comeback. Här berättar han om kampen mot sin skada för SPORT-Expressens reporter Henrik Sjöberg. Foto: Lars Andersson

När knäet låste sig totalt i somras bestämde sig Johan Davidsson för att ta ett längre uppehåll.

37-åringen kommer att ge karriären en sista chans - men samtidigt inser han att sista matchen kan vara spelad.

- Jag har testat allt förutom det jag gör nu. Jag vet att chanserna är små att det ska lyckas, säger Davidsson.

DET HÄR ÄR DAVIDSSON - I SIFFROR

Ålder: 37 år

Längd: 184 cm

Vikt: 87 kilo

Tröjnummer: 76

Säsonger som lagkapten för HV 71: 11

SHL-matcher: 776

Mål: 175

Assist: 386

Poäng: 561

Utvisningsminuter: 273

Landskamper: 121

SPORT-Expressen träffar Johan Davidsson i katakomberna i Kinnarps arena. Det är där han håller till under matcherna numera - inte på isen. I bakgrunden hänger det bilder på honom från de allra bästa ögonblicken i karriären.

Davidssons knäskada är komplicerad och har fått honom att ta en paus från hockeyn.

- Det är en broskskada. En yta i knäet där inget brosk finns kvar helt enkelt och i en viss vinkel blir det ben mot ben. Det finns inget brosk som tar smällen, säger Davidsson.

- Nu i sommar var det en situation där det smällde till i knät och det låste sig, det gjorde rejält ont och det var då jag bestämde mig för jag skulle bli sjukskriven och träna med det jag gör just nu.

Går det att operera?

- Det är inte aktuellt just nu, utan jag ska försöka med alla andra medel som finns. Det går att göra en operation som innebär att man borrar små hål där det kommer ut något som liknar brosk. Det har jag gjort tidigare men man kan inte göra det hur många gånger som helst så just nu är det inte aktuellt.

Ingen tidsaspekt satt

Tar du det här avbrottet för att längre fram göra ett stort test?

- Vi har inte satt någon tidsaspekt. Det kan kännas bra en dag men sen tvärtom en vecka eller två senare så det är det som gör allt så svårt. Om jag kliver på och testar och det inte håller är det troligtvis så att det inte finns någon väg tillbaka.

Hur går den mentala biten?

- Man får bygga upp en försvarsmur så att man är redo för alla scenarion. Jag måste tro på att det går, annars kommer man aldrig lyckas. Men samtidigt får jag inte tro för mycket så man blir knäckt om man inte lyckas, säger HV-stjärnan.

Har lämnat över C:et

Varje dag mellan halv nio och tolv kör Davidsson sin rehabilitering nere på rinken i Jönköping.

Efter elva säsonger har Davidsson tvingats lämna över kaptensrollen i laget.

Den här hösten är det kompisen David Petrasek som bär C:et på sin matchtröja.

- Det var inget att snacka om. Om man visste att jag är tillbaka om två veckor kanske det hade varit en annan sak men nu vet vi inte alls om jag kommer tillbaka. Jag är inte med i alla lägen nu och jag vill inte vara ett störningsmoment för laget. Vi har haft på känn att den här dagen skulle komma och David var förstås en stark kandidat, det hade jag på känn tidigt, säger Davidsson.

"Vill köra hela säsongen"

Hur gick det till när du och HV 71 kom fram till att du skulle fortsätta?

- Vi har haft diskussioner kring hur jag ser på framtiden, så pass ärliga måste vi vara. Jag har sagt att jag vill köra hela den här säsongen, även om jag inte spelar en enda match så vill jag försöka. HV frågar hur det går men det är inget jobbigt tjat.

- Det var mer frågan om jag skulle fortsätta köra eller göra ett avslut. Det var man tvungen att göra klart sen är det bara följa regelboken. Alternativet var väl att HV skulle köpa ut mig men det tror jag inte är nån bra väg att gå. Det är en förlustaffär att göra en sån sak och det är ingen större mening. Jag ville inte lägga av och sen kanske fundera på om det hade gått eller inte.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!