Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅNFoto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN
 Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN
Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅNFoto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN
 Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

David Ullström klev av med otäck skada

Publicerad

KARLSTAD/STOCKHOLM. David Ullström bröt armen efter en otäckt smäll i matchen mot Färjestad och fick föras till sjukhus.

HV-stjärnan missade en tackling och föll handlöst in i sargen.

Ullström kommer operas i veckan, skriver klubbens läkare på Twitter.

Det blev en dramatisk öppning på den andra matchen i kvartsfinalserien mellan Färjestad och HV 71. HV:s David Ullström råkade ut för en riktig tryckare. Ullström missade en tackling på Färjestads Joel Eriksson EK och flög handlöst in i sargen med huvudet före. Ullström såg ut att smälla i axeln ordentligt och fick kliva av skadad.

"Han känner att något är trasigt"

– Hockeyspelare brukar veta när det är riktigt allvarligt. Han känner att det är något som är trasigt är jag rädd, säger Niklas Wikegård i C mores sändningar.

Kort efter olyckan skrev C More på sitt Twitterkonto att David Ullström hade förts till sjukhus med en armskada. Något som bekräftades av HV:s tränare Johan Lindblom.

– Han är på sjukhus med ett befarat armbrott. Jag vet inte mer än så i nuläget, säger Lindbom i C More.

Kom just tillbaks från axelskada

Ullström spelade en stor i roll i HV:s seger i den första matchen mot Färjestad. 27-åringen stod för en assist och ett mål. Ullström har länge dragits med en axelskada och är först nu tillbaka i spel. På HV 71:s officiella Twitterkonto skriver klubbläkaren Jonas Kalman att Ullström kommer opereras i veckan.

"Det är så jävla tråkigt för både honom och laget"

Senare på kvällen bekräftade att David Ullströms agent att hans klient brutit armen. Därmed är Ullström helt borta från allt spel resten av säsongen.

– Det är ju… jag vet inte vad jag ska säga. Det är så jävla tråkigt för både honom och för laget. Han och vi kände att han kom mer och mer här nu och har blivit en riktig joker i slutspelet och varit grymt viktig för oss. Det såg vi i första matchen. Det är grymt tråkigt för honom och oss. Men nu kan vi inte göra så mycket utan det gäller för andra att kliva fram och axla hans roll, säger lagkamrat Simon Önerud efter matchen.

HV 71 tog tung seger

I Ullströms frånvaro tog HV 71 ledningen i matchen via Martin Thörnberg. Färjestad kvitterade i powerplay genom John Persson, men bara minuten senare gav Ted Brithén Jönköpingslaget åter ledningen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag