Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

David Ullström klev av med otäck skada

Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN
Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

KARLSTAD/STOCKHOLM. David Ullström bröt armen efter en otäckt smäll i matchen mot Färjestad och fick föras till sjukhus.

HV-stjärnan missade en tackling och föll handlöst in i sargen.

Ullström kommer operas i veckan, skriver klubbens läkare på Twitter.

Det blev en dramatisk öppning på den andra matchen i kvartsfinalserien mellan Färjestad och HV 71.  HV:s David Ullström råkade ut för en riktig tryckare. Ullström missade en tackling på Färjestads Joel Eriksson EK och flög handlöst in i sargen med huvudet före. Ullström såg ut att smälla i axeln ordentligt och fick kliva av skadad.

"Han känner att något är trasigt"

– Hockeyspelare brukar veta när det är riktigt allvarligt. Han känner att det är något som är trasigt är jag rädd, säger Niklas Wikegård i C mores sändningar.

Kort efter olyckan skrev C More på sitt Twitterkonto att David Ullström hade förts till sjukhus med en armskada. Något som bekräftades av HV:s tränare Johan Lindblom.

– Han är på sjukhus med ett befarat armbrott. Jag vet inte mer än så i nuläget, säger Lindbom i C More.

Kom just tillbaks från axelskada

Ullström spelade en stor i roll i HV:s seger i den första matchen mot Färjestad. 27-åringen stod för en assist och ett mål. Ullström har länge dragits med en axelskada och är först nu tillbaka i spel. På HV 71:s officiella Twitterkonto skriver klubbläkaren Jonas Kalman att Ullström kommer opereras i veckan.

"Det är så jävla tråkigt för både honom och laget"

Senare på kvällen bekräftade att David Ullströms agent att hans klient brutit armen. Därmed är Ullström helt borta från allt spel resten av säsongen.

– Det är ju… jag vet inte vad jag ska säga. Det är så jävla tråkigt för både honom och för laget. Han och vi kände att han kom mer och mer här nu och har blivit en riktig joker i slutspelet och varit grymt viktig för oss. Det såg vi i första matchen. Det är grymt tråkigt för honom och oss. Men nu kan vi inte göra så mycket utan det gäller för andra att kliva fram och axla hans roll, säger lagkamrat Simon Önerud efter matchen.

HV 71 tog tung seger

I Ullströms frånvaro tog HV 71 ledningen i matchen via Martin Thörnberg. Färjestad kvitterade i powerplay genom John Persson, men bara minuten senare gav Ted Brithén Jönköpingslaget åter ledningen.


https://twitter.com/cmoresport/status/843899208994189312https://twitter.com/HV71/status/843899944612368384https://twitter.com/AcHockey/status/843908701786427392