David Ullström dumpades av HV71 – läste det på hemsidan

David Ullström.
Foto: AXEL BOBERG / BILDBYRÅN
HV-ikonen tvingas bort från klubben.
Foto: BILDBYRÅN

HV71-produkten David Ullström har vunnit två SM-guld och har spelat i både NHL och KHL. 

Men nu är tiden i moderklubben över – men ett samtal från klubben har 33-åringen inte fått. 

– Man hade ju definitivt uppskattat om någon lyfte luren, säger David Ullström. 

– Det har skett ett misstag, säger HV71:s sportchef Kent Norberg. 

Det blev till slut SHL för HV71. Klubben besegrade Björklöven med 4–2 i matcher efter tre mål av Fredrik Forsberg i den avslutande matchen. 

Hemma i Jönköping satt David Ullström och jublade. Men 33-åringen har haft en strulig säsong. Det har endast blivit tre matcher för klubben på grund av återkommande skador. 

Ullström har dock inte tagit ett beslut gällande framtiden. Därför blev han överraskad när han under morgonen fick läsa att tiden i sin moderklubb var över. 

– Det var en liten nyhet. Jag har faktiskt inte pratat med någon från HV71, så det var en liten ”suprise”.

Brukar man inte prata med en spelare innan man lägger ut det på hemsidan? 

– Det kan man ju tycka... 

Hade du velat vara kvar? 

– Det är så klart inte upp till mig. Jag har inte tagit något beslut om framtiden. Men det hade ju definitivt uppskattats om någon lyfte luren och berättade vilken riktning klubben hade framåt. 

David Ullström dumpades av HV71 – läste det på hemsidan

Vad är din riktning framåt nu? 

– Jag har inte tagit något beslut, sen fick jag fick en dotter för några veckor sedan. Det har varit ett märkligt år för mig, man har kommit i de tankarna att man måste hitta på något annat. Men nu ser jag ser fram emot en bra sommar. Så kanske vi ta ett beslut framåt hösten. Vi får helt enkelt se lite. 

David Ullström började spela i HV71 sedan sexårsålder och har bärgat två SM-guld med sin moderklubb. Under karriären har 33-åringen spelat 49 NHL-matcher, varit framträdande i KHL och även representerat Tre Kronor. 

Han kom tillbaka till HV71 för att hjälpa klubben tillbaka till SHL. 

– Det har varit otroligt nervös under hela säsongen. Jag vet ju själv. När HV tog SM-guld 1995 var jag sex år gammal och sprang runt och jagade autografer i arenan. HV71 betyder ju så mycket för hela staden. Det viktigaste för mig var att ta tillbaka HV till SHL. Det var anledningen till att jag kom tillbaka. 

David Ullström tvekar om framtiden

Men nu kan alltså karriären vara över. En nyhet han fick läsa på internet. 

Planerar du att ta kontakt med HV71 och sportchefen Kent ”Nubben” Norberg? 

– Det har jag inte planerat. Jag känner inte honom sedan tidigare. De gick ut med det i dag, och vi har inte haft någon kontakt alls, säger han och fortsätter: 

– Som en gammal HV-kille. Man har gått här i katakomberna sen man var liten, då hade det varit av respekt att få ett samtal där de berättade hur de tänker i framtiden. Det hade jag accepterat. 100 procent. Ett litet samtal och en gest hade varit trevligt. 

Ett fullständigt beslut om framtiden kommer David Ullström ta i höst. 

– Jag är helt spelklar just nu. Jag tränar på helt smärtfritt. Det är inga konstigheter. Nu får vi se vad som händer. 

Kent Norberg: ”Har skett ett missförstånd”

Kent Norberg ringde upp SportExpressen under tisdagseftermiddagen och förklarade att det hade skett ett missförstånd. 

– De spelarna vars kontrakt gick ut med HV skulle inte jag tacka av. Det skulle bli lite löjligt om jag tackade av de spelarna som var här i fjol. Jag hade inget med det att göra. Sen blev det ett misstag mellan två personer här. Den personen som skulle prata med David hann innan göra det innan namnen publicerades på hemsidan. Det har skett ett misstag, så det är den naturliga förklaringen, säger Kent Norberg som har ringt upp Ullström under tisdagen. 

– Jag har haft ett långt samtal med David. Det är hur lugnt som helst. Vi ska gå ut och äta lunch i veckan. Men det är naturligtvis olyckligt att det har blivit så här.