Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Berts förklaring: Därför hade jag inte LHC-tröja

Se alla höjdpunkter från HV71 och Linköping.
Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Bert Robertsson stack ut på upptaktsträffen. 

Linköpings nye tränare stod med en svart skjorta på bilden tillsammans med sina tränarkollegor. 

– Det kanske både var en miss och lite strategiskt, säger Robertsson.

Samtliga tränare till SHL-lagen samlades under tisdagen på Quality Hotel Globe för den sedvaliga upptaktsträffen inför säsongen. Linköpings nye tränare Bert Robertsson stod vid lagets bord och minglade med förbipasserande kolleger och journalister.

– Det är trevligt att vara här. Jag har varit på sådana här träffar några gånger tidigare och det är många välbekanta ansikten och några nya.

Robertsson tror på ett starkt Linköping 2019/2020.

– Det kanske mest positiva är att vi har många utvecklingsbara spelare i vår trupp. Läget är väldigt bra just nu också, vi har inte särskilt många skador och ett spelsätt som börjar ta form. Dessutom fick vi ett bra genrep när vi slog HV borta så summa summarum känns det bra för oss.

Foto: ERLAND SEGERSTEDT/TT / TT NYHETSBYRÅN

”Finns väl en grej som heter Where is Waldo?”

Upptaktsträffen bjöd som vanligt på den obligatoriska bilden där alla tränare står tillsammans iförda sitt lags matchtröja. Den som är uppmärksam kan se att Linköping planerar att spela i svarta skjortor nästa säsong, eller?

– Haha, du noterade det? Det finns väl en grej som heter ”Where is Waldo?” där man ska hitta den som sticker ut, säger Robertsson och skrattar.

– Det blev en miss i planeringen helt enkelt. Vi får spara vår matchtröja och exponera den i vår seriepremiär i stället. Det kanske både var en miss och lite strategiskt.

Hur var det att sticka ut?

– Jag har inga problem med det, det är lugnt.

Och vad säger tröjsponsorerna?

– Det vet jag inte men det är nog också lugnt.

Fler nyheter från sporten.

Elias förändring efter flytten till Vancouver

Föräldrarna om svenskens liv som superstjärna • Nya lägenheten • Umgänget i Vancouver • ”Det vill du inte höra när bandaren är på”