Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Daniel Fernholm: "Det svartnade för ögonen"

Foto: Olle Wande.
Foto: Olle Wande.
1 / 7

LULEÅ/STOCKHOLM. Johan Forsbergs armbåge i huvudet på Daniel Fernholm kallas för säsongens fulaste tackling.

Efter matchen står det klart att Luleå-spelaren anmäls till disciplinnämnden – och att Fernholm drabbades av en hjärnskakning.

– Det svartnade för ögonen, säger Fernholm till SportExpressen.se.

Luleå-Djurgården 3-4 (1–3, 1–1, 1–0)

Luleå-Djurgården 3-4 (1–3, 1–1, 1–0)
Första perioden: 0–1 (3.29) Mattias Guter (Joakim Eriksson, Marcus Högström), 1–1 (3.52) Lukas Wallmark (Daniel Zaar, Jan Sandström), 1–2 (18.20) Mikael Samuelsson (Markus Ljungh, Henrik Eriksson) spel fem mot tre, 1–3 (19.20) Sebastian Laurtizen (Marcus Sörenson, Daniel Fernholm).
Andra perioden: 1–4 (0.28) Mikael Samuelsson, 2–4 (19.59) Cam Abbott (Chris Abbott, Peter Cehlarik).
Tredje perioden: 3–4 (17.47) Jonathan Granström (Daniel Zaar, Kristian Näkyvä).
Skott: 39–19 (11–8, 13–10, 15–1).
Utv, Luleå: 3x2, 1x5, 1 matchstaff. Djurgården: 3x2.
Domare: Morgan Johansson, Ljungby, och Mikael Sjöqvist, Karlstad.
Publik: 4 600.

Det var i mitten på den andra perioden mot Djurgården som Luleås forward Johan Forsberg svarade för ett mindre hjärnsläpp.

Forsberg tog full fart mot Fernholm för att sätta in i en tackling mot honom i plexiglaset – men fullföljde med att trycka upp armbågen i huvudet på honom. Fernholm knockades till isen och låg ner med händerna för ansiktet en stund innan han tog sig av isen.

– Det är bland det fulaste jag har sett på länge, kommenterade experten Niklas Wikegård i C More.

"Svartnar för ögonen"

Efter matchen bekräftade Djurgårdsbacken att han hade åkt på en hjärnskakning.

– Det är mindre bra nu. Det är en hjärnskakning som jag åker på. Jag har huvudvärk och är illamående. Man får se hur det är i morgon, säger han till SportExpressen.se.

Fernholm satte sig på bänken efter tacklingen för att kolla om han kunde spela vidare, men efter ett tag insåg han att det var omöjligt.

– Det svartnar för ögonen så jag har ingen riktigt koll på vad som händer. Jag har bara hört att den är riktigt ful. Sedan var det så lite tid kvar av perioden, ibland kan det vara så att det bara svartnar till och sen är det bara att köra. Men så var det inte nu, säger han.

"Automatiskt avstängd"

Wikegård säger att det är bland det fulaste han har sett på länge.

– Jag har inte sett situationen än så jag kan inte uttala mig, men om han säger det kan den inte ha varit snygg.

Efter matchen blev Johan Forsberg anmäld till disciplinnämnden. SHL:s domarchef Peter Andersson var på plats i Coop Arena.

– Vi har tittat på den efter matchen. Jag tillsammans med domarna har konstaterat att det är ett match penalty för checking to the head. Det innebär att Forsberg är avstängd automatisk nästkommande match. Händelsen har rapporterats till disciplinnämnden som fattar beslut senast innan Luleås andra match. Det kommer ett beslut ett dygn innan deras nästkommande match, säger han.

Vad säger du om tacklingen?

– Jag kan bara konstatera att det är en solklar checking to the head och att spelaren dessutom blir skadad, då är det ingen tvekan överhuvudtaget.