Jonathan Dahlén. Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅNJonathan Dahlén. Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN
Jonathan Dahlén. Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN
Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅNFoto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
 Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

Dahlén: ”Jag har aldrig sett Karlskrona spela”

Publicerad

Karlskrona står i mellan Timrå och en plats i SHL.

Jonathan Dahlén blev stor hjälte i serien mot Leksand – men har ingen större koll på KHK.

– Jag har faktiskt aldrig sett Karlskrona spela så jag har ingen aning om vad som väntar, säger Dahlén.

Timrå gjorde processen kort med Leksand. 

Tre raka segrar – och nu väntar Karlskrona i en matchserie över sju matcher där en plats i SHL ligger i potten.

Timrå säkrade platsen på hemmaplan inför omkring 5500 åskådare.

– Det kändes väldigt stabilt. Det blir lite nervöst när dom gör 3–1 men sen tycker jag vi håller i det på ett bra sätt, säger Jonathan Dahlén.

Dahlén: ”Inte sett så mycket SHL”

Han gjorde sju poäng på tre matcher mot Leksand och var den stora matchvinnaren för sitt Timrå.

Nu väntar KHK men Dahlén har ingen större koll på motståndet just nu.

– Jag har ingen aning om hur det blir nu, jag har aldrig mött ett SHL-lag tidigare. Jag har inte sett så mycket SHL heller. Jag har faktiskt aldrig sett Karlskrona spela så jag har ingen aning om vad som väntar, säger Dahlén.

Ser du lite hockey på tv rent generellt?

– När jag har möjlighet att se NHL gör jag det men generellt sett är jag inte så intresserad av SHL faktiskt, jag tittar inte så mycket på det.

”Det är vår styrka”

Dahlén var i vanlig ordning ödmjuk när hans egna prestationer mot Leksand kom på tal efter gårdagens seger.

– Alla gör sin roll i laget till 100 procent och det är därför vi är ett väldigt bra lag. Jag får möjligheten att göra min roll till hundra procent för att alla andra köper sin roll och det är vår styrka. I egen zon blir vi utbytta för att det finns andra spelare som är bättre där och vi kommer den rollen också. Det är viktigt, säger Dahlén.

Nu väntar runt två veckors vila innan kvalmatcherna mot Karlskrona drar igång.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag