Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Dahlén har bestämt sig: Lämnar för NHL

Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN
Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN

Jonathan Dahlén har bestämt sig. 

Enligt uppgifter till SportExpressen har 23-åringen meddelat Timrå IK att han lämnar klubben efter avancemanget till SHL.

Sedan hockeysäsongen tog slut i slutet av maj, då Timrå besegrade Björklöven i den allsvenska finalen och avancerade till SHL, har den stora frågan i Medelpad handlat om affischnamnet som hjälpt klubben till högstaligan vid två tillfällen:

Jonathan Dahlén. 

Och var han spelar sin ishockey nästa säsong.

Timrå IK har givetvis haft en plats öppen för storstjärnan, som aldrig tidigare spelat i SHL, men enligt uppgifter till SportExpressen har Dahlén meddelat att han inte kommer följa med laget upp till finrummet. 

I stället väntar en ny vända till Nordamerika. 

Jonathan Dahlén lämnar Timrå

San Jose Sharks, som äger Dahléns rättigheter, har haft en ambition att plocka över forwarden till nästa säsong och vad SportExpressen erfar är det precis vad som kommer ske. Dahlén har under de senaste veckorna övervägt främst två alternativ, en fortsättning i Timrå IK eller ett envägskontrakt med Sharks, om klubben skulle erbjuda ett sådant. 

Enligt uppgifter till SportExpressen har NHL-laget nu gjort det.

Därmed lämnar Dahlén, precis som han gjorde efter att Timrå gick upp till SHL 2018. 

SportExpressen har varit i kontakt med Jonathan Dahlén, som hänvisar till sin agent Claes Elefalk.