Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Då kommer man bli bortplockad direkt”

Foto: BILDBYRÅN
Foto: DAVID J. PHILLIP / AP TT NYHETSBYRÅN

OS i Peking är ett par veckor bort. 

Samtidigt präglas världen fortfarande av covid-19. 

Och Discovery plus Tommy Åström känner en viss oro inför spelen. 

– Varje gång man tar ett sådant test så kommer man ju vara orolig, säger han. 

Tommy Åström är en av de som kommer att åka till Peking för att kommentera spelen för Discoverys räkning.

Och det finns saker som oroar den rutinerade kommentatorn. 

– Det känns ju osäkert när det gäller smittspridningen. Hur många idrottare kommer få lämna återbud för att de åker fast i positiva prov, och i det här fallet är det då coronatester. Mycket handlar om att hålla sig smittfri för både oss som bevakar och för idrottarna, det kommer att bli hela nyckeln. 

Under vistelsen i Peking kommer såväl idrottare som press att testas.

– Det är ju tester varje dag och det är två tester innan man åker. Lämnar man positivt test så är man ju bortplockad och det är karantän direkt. Varje gång man tar ett sådant test så kommer man ju vara orolig. 

Besvikelsen börjar släppa

Under OS kommer Åström att bevaka ishockeyn och Tre Kronor. Men sedan ett par veckor tillbaka står det klart att hockeypubliken snuvas på att få se världens bäste spelare drabba samman då NHL inte släpper i väg sina spelare till OS. 

– Det var ju ett avbräck men det har funnits många OS, 1994 bland annat, utan NHL-spelare. I slutet av turneringen så tror jag att många är intresserade ändå, när vi har kommit över den första besvikelsen över att alla de bästa NHL-spelarna inte är med. 

Bortsett från hockeyn, vad blir den stora höjdpunken med OS?

– Det jag tror kommer att bli nummer ett är skridskoåkningen. Nils van der Poel tror jag kommer att bli den stora grejen, men det gäller att han också håller sig frisk, säger Åström. 

Flickvännens kärlekshyllning