Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Conny Evenssons karriär över

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Frölundas tränare Conny Evensson missar resten av hockeysäsongen. Hans diskbråck har läkt långsammare än väntat, vilket på måndagen ledde till att hans sjukskrivning förlängts. 

Det betyder också slutet på en av svensk ishockeyns främsta tränarkarriärer.

- Nu är jag sjukskriven till den 1 mars och då har ju allt dragit i gång, säger Evensson i telefon till TT.  Just den 1 mars inleds SM-slutspelet med kvartsfinalserien. Frölundatränarens sjukperiod började strax efter nyår. Då blev han sjukskriven till januari månads slut. Sedan dess har laget letts av andretränaren Janne Karlsson, med Benny Westblom som assistent.  Med två månaders sjukskrivning i början av detta år missar Conny Evensson hela slutdelen av elitserien. Så det naturliga beslutet blev att stiga av för resten av säsongen.  - Däremot hoppas jag kunna vara ett bollplank och resurs för föreningen framöver, säger han.

Karriären över  - Visst har jag pratat med Janne nu också, men jag har ju inte mått bra. Jag har haft diskbråck under lång tid, men det blev mer akut när jag blev sjuk vid jul.  Evensson går nu på behandling tre gånger i veckan för sitt diskbråck. Det är inte uteslutet att han kommer att opereras.  Med måndagens besked är det också klart att 58-årige Conny Evenssons tränarkarriär är över.  - Ja. Det har jag gjort klart med Frölunda sedan långt tidigare, att det här skulle vara sista året.  - Däremot vill Frölunda att jag gör andra saker inom föreningen. Men vad det ska bli får vi ta upp sedan.

Två VM-guld  Spelarrekrytering är det som närmast ligger till hands som framtida ansvarsområde för Evensson i klubben.  - Det är väl det som jag kan bäst, att se vilka spelare som passar in.  Conny Evensson har en mycket framgångsrik tränarkarriär bakom sig. Bland annat ledde han Tre Kronor till VM-guld både 1991 och 1992. Han har även vunnit SM-guld med Färjestad och blivit ligam ästare med schweiziska Kloten. Efter flera år utanför ishockeyn gjorde han sensationell comeback i Frölunda till säsongen 2001/2002 och förde under sitt andra år klubben till SM-guld förra säsongen.