Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Christian Berglund nobbade sex miljoner

Foto: Joel Marklund
Christian Berglund nobbade minst sex miljoner kronor i KHL för att skriva på för Färjestad.
Men han spelar inte gratis i elitserien heller.
- Jag har fått ett kontrakt som jag är nöjd med och jag hoppas att Färjestad är det också, säger Berglund till HockeyExpressen.se.
Christian Berglund, 30, flyttar tillbaka till Karlstad och Färjestad där han bara spelat en säsong sedan SM-silvret 2001.
Det var under NHL-lockouten 2004-2005.
Berglund valde mellan Schweiz, KHL och Färjestad.

Fyraårskontrakt

Enligt uppgift till HockeyExpressen.se ville den 90-kilo starka forwarden ha ett kontrakt värt minst sex miljoner kronor efter skatt för att acceptera en flytt. Det fanns klubbar som kunde tänka sig att betala så mycket.
Men Christian Berglund ville inte dra ut på tiden utan valde Färjestad.
- Jag tror fortfarande att jag kan utveckla mig i Ryssland, men samtidigt kändes det inte som det var min tid, säger han.
Berglund har skrivit på ett fyraårskontrakt och ska tillsammans med hemvändande NHL-backen Jonas Frögren bilda en nygammal ryggrad i FBK.
- Färjestad har väl som mål att varje år vara i semifinal som sämst. Jag vet inte exakt hur truppen kommer att bli, det är inte bara att gå till semifinal i ishockey som Färjestad blivit bortskämt med. Andra lag, som Frölunda eller Modo som satsat, har antingen inte gått till semfinal eller till och med missat slutspel. Man ska inte dra för stora växlar av att jag och ”Frögga” (Frögren) kommer hem. Det är en lagsport.
- Det är tränarnas uppgift att få alla att dra åt rätt håll hela tiden.

"Känns bra"

Tommy Samuelsson är huvudtränare nästa säsong med bland andra Jörgen Jönsson som assisterande.
- Det känns bra, säger Christian Berglund.
- Det har jag lärt mig i Schweiz, där jag haft många tränare. Det gäller att göra sitt där ute, då brukar det oftast gå bra. Man ska inte hänga upp sig för mycket på tränaren. Det är inte lätt att göra alla nöjda i ett lag. Man får inte ta saker för personligt ibland.
Torontocentern Rickard Wallin hoppas på ett nytt NHL-kontrakt, men var lagkapten vid SM-guldet 2009 med Färjestad och klubbens starka ledargestalt efter Jörgen Jönsson.
- Klart jag hoppas att Rickard kommer hem också. Allt annat vore en lögn. För mig vore det perfekt att få honom som center. Jag måste ha lite öppna mål...
Christian Berglund gjorde totalt 56 poäng för Rapperswil-Jona senaste säsongen och han säger sig ha utvecklats som ishockeyspelare i Schweiz.
- Men jag kommer aldrig att bli någon poängmaskin. Nån (Tony) Mårtensson blir jag inte, tyvärr. Jag får tacklas mer i stället.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!