Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Var inte länge sedan jag var idiotförklarad”

Brynäs tränare Peter Andersson.
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Anton Rödin inledde målskyttet efter sex sekunder.
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Ledning redan efter sex sekunder.

Sedan körde krislaget Brynäs över serieledande Frölunda och vann med 7-1.

– Det var inte länge sedan vi förlorade med 7-2 mot Malmö och jag var idiotförklarad, säger tränaren Peter Andersson i C More efter matchen.

Brynäs kommer från en tung trend och hade sex raka förluster när man gick in i hemmamatchen mot serieledarna Frölunda under lördagen.

Men då började man på bästa möjliga sätt när motståndarbacken Stefan Elliott drällde med pucken efter nedsläpp.

Anton Rödin snodde åt sig pucken och placerade den så bra att Johan Mattsson inte hann stoppa 1-0 för Brynäs redan efter sex (!) sekunder. Därmed fick Rödin fira sin 30-årsdag med ett mål.

– Det var lite flax, säger Rödin i C More i den första periodpausen.

”Vi startar matchen bra”

– Jag bara drog till den, fortsätter Rödin.

Frölunda kvitterade med fem minuter kvar av perioden genom Jan Mursak.

– Vi startar matchen bra och har några bra lägen att göra 2-0 och kanske till och med 3-0. Sedan spelar de upp sig och vi går ner oss lite, säger Anton Rödin. 

Om Brynäs gick ner sig lite i slutet av den första perioden så var man definitivt bättre under resten av matchen. Laget gick ifrån till 3-1 efter mål av Jaedon Descheneau och Nicklas Danielsson och i den sista perioden lossnade allt.

Brynäs krossade Frölunda

Anton Rödin fick bli tvåmålsskytt på sin 30-årsdag och Brynäs vann till sist med hela 7-1. Laget tar sig därmed upp till tolfte plats i tabellen.

– Ibland är det en konstig sport. Vi har sagt hela tiden att vi ska vara konsekventa och följa vårt system. Det var inte länge sedan vi förlorade med 7-2 mot Malmö och jag var idiotförklarad för att jag tyckte vi gjorde en bra match, säger tränaren Peter Andersson i C More.

– Vi gör mål på våra målchanser, det rinner i väg, vi får spela i ledning, spela bra och känna hur det känns. Stor eloge till killarna som krigar varje dag.

Frölunda – med fem matcher mer spelade än tvåan Rögle – leder serien med sex poängs marginal före Skånelaget.