”Jag hade tur – gjorde tre mål på mina tre skott”

ÄNGELHOLM. Mirco Müller chockade Rögle.

26-åringen hade inför torsdagens toppmöte gjort ett mål för Leksand.

Nu är han uppe i fyra, efter ett snabbt hattrick i Ängelholm.

– Jag gör inte många mål vanligtvis, sa Müller efter sin oväntade succé. 

Leksand vann matchen med 3-1.

Visst var det tydligt att torsdagens batalj i Ängelholm var rena toppmötet.

Rögle och Leksand kom ut med hög fart direkt, skapade en lång rad högkvalitativa målchanser och tvingade målvakterna göra skäl för sina löner. 

Allt som egentligen saknades var den högljudda publiken.

– Vi spelade med stort självförtroende. De gjorde det första målet, men vi lät inte det störa oss. Det har varit en nyckel för oss, att vi spelar med mycket självförtroende, sa Leksands Mirco Müller. 

Ja, Rögle tog ledningen efter att den tyska supertalangen Moritz Seider gjort mål efter ett skott från död vinkel som gick mellan benen på en annars storspelande Janne Juvonen.

Men sedan var det Mirco Müller-show som gällde.

Redan i den första perioden blev 26-åringen tvåmålsskytt. Först kvitterade han till 1-1 i boxplay, efter att Leksand lite oväntat anfallit snarare än dumpat puck i numerärt underläge. 

Därefter grävde Fredrik Forsberg fram pucken i ena sarghörnet och frispelade Müller, som tryckte in sitt andra mål för dagen och tredje för säsongen.

– Först av allt tar jag stolthet i mitt defensiva spel. Men det är viktigt att följa med upp som back, så man blir en fjärde eller femte spelare. Ibland kommer forwards hitta dig och då handlar det bara om att trycka in pucken, sa Mirco Müller.

”Ser mer förvånad ut än glad”

Var Mirco Müller nöjd och glad efter att han blivit tvåmålsskytt för första gången i Leksandströjan? 

Nej.

Den andra perioden hann knappt börja innan 26-åringen blev målskytt för tredje gången. 

– Det är nog bara ett, sa Müller efter matchen, på frågan hur många hattrick han gjort under sin karriär. 

– Jag tror det, i alla fall under min professionella karriär. Jag har aldrig ens varit nära att göra två mål. Det var tursamt, jag sköt ju bara tre skott också. Men jag tar det.

TV-kommentatorn sa att du såg mer förvånad än glad ut efter ditt tredje mål?

– Haha, ja det var nog en kombination av båda, antar jag. Jag gör inte många mål, så jag blir glad när jag gör mål. 

Siktar fortfarande mot NHL

Under slutperioden jagade Rögle febrilt efter en reducering och tidigt hade Dennis Everberg en puck som hittade nätet. Men målet dömdes bort efter en kort videogranskning.

Därefter lyckades ängelholmarna aldrig överlista Janne Juvonen igen. 

I stället kunde Leksand spela av matchen förhållandevis bekvämt, inte minst eftersom Everberg åkte på ett matchstraff för game misconduct. 

– Jag hade tur eftersom Leksand erbjöd mig en plats i laget efter det här galna året. Jag blev bara glad och tacksam över att ha någonstans att spela i ett så här bra lag, sa Mirco Müller, som samtidigt inte gör någon hemlighet av att han hellre hade fått en ny chans i NHL.

26-åringen kommer alldra närmast från en säsong hos New Jersey Devils, där det blev sju poäng på 50 matcher under fjolåret.

– Jag vill spela i NHL och det är mitt mål, det vore att ljuga om jag sa något annat Samtidigt har det varit ett galet år och en galen sommar, med lönetakssituationen. Men jag vet att jag fortfarande kan spela där (i NHL). Men just nu är mitt fokus på att spela för Leksand och spela så bra jag kan.