Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Centern Robbie Earl är klar för Färjestad

Foto: Imago Sportfotodienst

Färjestad värvar.

Den här gången från Schweiz i form av Robbie Earl.

– Han är en riktigt duktigt skridskoåkare och gör väldigt mycket bra ute på isen, säger Leif Carlsson till klubbens hemsida.

Sedan tidigare har Rickard Wallin förlängt sitt kontrakt samtidigt som Lars Haugen tillkommit.

Nu är nästa förstärkning klar för Färjestad, som åkte ut ur SHL-slutspelet mot Brynäs redan innan det hade börjat - i det så kallade playin-spelet.

Från EV Zug hämtar klubben in den 27-årige amerikanske centern Robbie Earl. På 48 grundseriematcher blev det 45 poäng för Earl den gångna säsongen.

– En spelare vi haft våra ögon på ett tag. Han har varit Europa under några säsonger och gillar den större rinken. Det är en spelare som gillar att ha puck och som befinner sig centralt i banan och han har ett riktigt bra skott, säger Färjestads sportchef Leif Carlsson.

Kompis i laget

Earl är sedan tidigare kompis med Färjestadsmålvakten Justin Pogge, som hade en del i att Earl nu är klar för klubben.

– Ser verkligen fram emot att få komma till Karlstad och Färjestad BK. Det är en klubb jag känner till väl och har dessutom en kompis som spelar där, Justin Pogge, som jag dessutom pratat en del med innan det blev klart, säger Robbie Earl till klubbens hemsida.

NHL-meriterad

Robbie Earl har gjort fyra säsonger i Europa tidigare, de tre senaste i den schweiziska proffsligan och innan dess en i Österrike.

27-åringen från Chicago har dessutom gjort sju poäng på 47 NHL-matcher för Toronto Maple Leafs och Minnestoa Wild samt representerat University of Wisconsin på college under tre år som han krönte med att leda sitt lag till seger i slutspelet.

 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde?
Följ SportExpressen på Facebook och Twitter – för ännu större tillgång till de senaste och viktigaste nyheterna från sportvärlden.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!