Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Carter Camper lämnar Leksand för spel utomlands

Carter Camper
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

Carter Camper lämnar Leksand.

Enligt uppgifter till Expressen lämnar han klubben omgående för spel utomlands.

Han ska redan ha lämnat Leksand med sin familj och har synts med hockeyutrustning då han lämnat.

– Han är Leksands spelare, och jag har inga kommentarer, säger Campers agent Michael Rosell.

Carter Camper har sedan han anlände till Leksand för snart tre år sedan varit en av klubbens mest framträdande spelare. Säsong efter säsong har han placerat sig högt upp i lagets interna poängliga och förra veckan blev han föreningens främsta nordamerikan genom tiderna när det kommer till gjorda poäng (121 på 137 matcher). 

Men nu har 34-åringen gjort sin sista match för Leksand. 

Leksand har funderat på att bygga om laget

Enligt Expressens uppgifter är han klar för en annan klubb utomlands. Han har redan lämnat Leksand, som han så sent som i lördags spelade för. 

När klubbens general manager Thomas Johansson förra veckan pratade om nästa säsongs trupp var han öppen med att Leksand kan komma att bygga om delar av laget.

– Vi har varit tidiga med truppen under de senaste säsongerna och inte haft så många utgående avtal, men nu funderar vi på om vi behöver ta en annan riktning för att se om vi kan lyfta dit vi vill, sa han i Expressens sportchefsenkät som publicerades i söndags.

Expressen har varit i kontakt med Leksands general manager Thomas Johansson under tisdagen. Han avböjer att kommentera uppgifterna.

TV: Förre Leksandsmålvaktens kaxiga svar