Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Campoli och Tedenby är tillbaka mot Lakers

Mattias Tedenby är tillbaka i HV 71.Foto: Daniel Malmberg/Ibl-Aop
Chris Campoli är frisk och spelar mot Växjö Lakers.Foto: Björn Lindgren/Tt

Tung förlust mot Örebro i lördags.

Men i kvällens smålandsderby får HV71 tillbaka nyckelspelarna Chris Campoli och Mattias Tedenby.

– De är tillbaka från sjukdom och redo för spel, säger HV:s tränare Johan Lindbom till klubbens hemsida.

Johan Lindboms första säsong som tränare i HV 71 har kantats av skadeproblem och sjukdomar i truppen.

När HV föll mot Örebro i lördags saknades inte mindre än åtta spelare på grund av skador och sjukdomar. Men när HV drabbar samman med Växjö i säsongens sista smålandsderby är såväl Mattias Tedenby och Chris Campoli tillbaka i truppen efter magsjuka. I stället har Adam Almquist drabbats och missat derbyt.

Samtidigt saknas fortfarande Axel Eidstedt och Ted Brithén.

– De har en bit kvar och vi hoppas i alla fall att Ted får en match i slutet av veckan. I övrigt är samma gäng som mot Örebro tillgängliga, säger Johan Lindbom.

Säsongens sista derby

Av säsongens tre tidigare derbyn har HV71 vunnit ett, ett har slutat oavgjort och det senaste slutade med seger för svenska mästarna Växjö, 5-3.

Med fyra omgångar kvar att spela av grundserien har HV 71 nio poäng upp till sjätteplatsen som innebär en direktplats i kvartsfinalerna. Matchen mot Växjö blir extra viktig då lagen kan ställas mot varandra i ett eventuellt play in.

– Det är klart att det kan bli viktigt, skulle man mötas i play-in så har man säkert resultaten under grundserien med sig i bakhuvudet så en vinst skulle bli extra viktig, säger Johan Lindbom till Jönköping Live.

 

Se HV71, med Tedenby och Campoli, mot Växjö i kvällens derby - direkt på C More.