Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

C More förlänger sitt SHL-avtal – till 2024

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
C Mores studio under lördagens premiär
Foto: C More
C Mores kommentator Lena Sundqvist och expert Petter Rönnqvist
Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

C More förlänger sitt SHL-avtal. Det nya avtalet innebär att kanalen kommer att fortsätta ha exklusiva rättigheter till livesändningar fram till och med säsongen 2023/2024.

– Det här symboliserar vår långsiktiga storsatsning på svensk sport och vi är oerhört glada och stolta över att få jobba med SHL även de kommande åtta åren, säger Manfred Aronsson, Vd på C More.

I början av september bekräftades det att C More skrivit långa avtal med de svenska högstaligorna i handboll och innebandy. I dag släpptes nyheten att kanalen även valt att förlänga sitt avtal med SHL - i hela sex säsonger till.

– Avtalet innehåller en tydlig gemensam avsiktsförklaring att utveckla SHL-upplevelsen till internationell toppklass och få fler att ta del av den. Det här symboliserar vår långsiktiga storsatsning på svensk sport och vi är oerhört glada och stolta över att få jobba med SHL även de kommande åtta åren, säger Manfred Aronsson, Vd på C More, i ett pressmeddelande.

Längsta någonsin

Parterna hade sedan tidigare ett avtal som sträckte sig fram till och med 2018. Det nya avtalet innebär att C More kommer att fotsätta ha exklusiva sändningsrättigheter av samtliga SHL-matcher fram till och med säsongen 2023/2024. Tv-avtalet är det längsta som SHL någonsin skrivit.

– C More och TV4-gruppen har tydligt visat att de vill och har förutsättningarna att möta våra ambitioner om att utveckla SHL. Vi ska skapa ännu starkare upplevelser och nå ut till ny publik, säger SHL:s Vd Jörgen Lindgren.

C More äger sedan tidigare rättigheterna till att sända hockeyallsvenskan, allsvenskan, superettan och elitserien i speedway, och Manfred Aronsson flaggar för att fler nyheter är att vänta senare i höst.