Niclas Burström i Skellefteåtröjan. Foto: Ola WesterbergNiclas Burström i Skellefteåtröjan. Foto: Ola Westerberg
Niclas Burström i Skellefteåtröjan. Foto: Ola Westerberg
Niclas Burström i Tre Kronor. Foto: Olle WandeNiclas Burström i Tre Kronor. Foto: Olle Wande
Niclas Burström i Tre Kronor. Foto: Olle Wande

Burströms besked – blir kvar i Skellefteå

Publicerad

ÖREBRO. Europeiska klubbar har fått upp ögonen för Tre Kronor-backen Niclas Burström, 25.

Men han avfärdar spekulationer om sin framtid och ger Skellefteåfansen ett rakt besked.

– Jag har ett år kvar på mitt kontrakt, säger Burström.

Mot Finland slog Niclas Burström till med sitt andra mål i landslaget. Han smög fram på en öppen yta, fick pucken av forwarden Linus Klasen och hittade en lucka vid den finske målvakten Ville Hussos högerstolpe och satte 2-0.

– Jag hade jättedålig vinkel. Jag vet inte varför jag tog emot den (pucken) egentligen, men den letade sig så det var skönt, säger Burström.

Andra målet i Tre Kronor

Eftersom han inte är någon flitig målskytt i Tre Kronor har han inga problem med att komma ihåg sitt första mål i landslagströjan:

– Ryssland i Ryssland. Skott i krysset.

Som Skellefteåspelare var det en speciell match för Niclas Burström som utgjorde en femtedel i en ren Skellefteåfemma. Förutom Burström spelade backkollegan Tim Heed och forwardstrion John Norman, Patrik Zackrisson och Martin Lundberg ihop.

Och målet vaktades av Skellefteås Markus Svensson.

– Just när man är på isen tänker man kanske inte så mycket på det, men det är självklart kul. Det är många tekningar då vi är inne alla fem... Sex, säger Burström om sina Skellefteåkamrater.

Trivs i Skellefteåfemman

– Det är kul, vi surrar och kör på.

Niclas Burström gör en strålande säsong, den bästa i karriären poängmässigt med sina 24 poäng (9 mål, 15 assist) på 42 SHL-matcher.

– Jag är nöjd. Laget går bra och jag går bra själv också. En stark avslutning så blir det ännu bättre.

Vad tror du om det?

– Det ska bli grymt kul. Det är många bra lag och det blir tufft, säger Burström och räknar upp ett antal guldkonkurrenter.

– Frölunda, Växjö tror jag kommer, Luleå, Linköping, Färjestad. Det är många bra lag. Jag tycker det alltid finns många lag som kan vara med där. Slutspel är lite speciellt, men kul.

Burström ett namn för Europa

Eftersom det har gått så bra för Niclas Burström i Skellefteå har intresset för honom runtom i Europa växt. Det har också funnits uppgifter som pekar på att hans kontrakt går ut i vår, men det stämmer inte.

– Jag vet inte vad jag ska säga. Jag har ett år kvar på mitt kontrakt. Vi får se, säger Burström, som inte har någon klausul i kontraktet som gör det möjligt för honom att flytta vidare till andra klubbar i Europa utan övergångssumma.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag