Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bulans hårda kritik efter nya beskedet

Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
Foto: STEFAN LANTZ / BILDBYRÅN

Jacob Blomqvist friades, men Daniel Sondell stängs av i tre matcher. 

Nu riktar Luleåtränaren Thomas "Bulan" Berglund hård kritik mot Disciplinnämnden. 

– De har bidragit till att det blir en orolig stämning på matchen i morgon, säger han. 

I slutsekunderna av den första åttondelsfinalen mellan Luleå och Brynäs så delade Brynäs lagkapten Jacob Blomqvist ut en tuff smäll på Emil Larsson som brakade in i lagkamraten Jonathan Granström. 

Blomqvist anmäldes till Disciplinnämnden - men friades. I åttondelsfinal nummer två satte Luleås Daniel Sondell in en huvudtackling på Brynäs Johan Alcén och fick 2+10 i matchen. Han anmäldes senare till disciplinnämnden och på torsdagen kom beskedet att Sondell stängs av i tre matcher. 

"Bulans" kritik efter DN:s beslut

Luleåtränaren Thomas "Bulan" Berglund menar att domen i sig inte är fel, men är kritisk mot att Disciplinnämnden i hans mening är inkonsekventa. 

– Det är tråkigt att det har blivit så här. Smällen som Sondell delar ut är inte schysst på något sätt. Men en allvarligare smäll har delats ut tidigare av Blomqvist mot Emil Larsson som var ännu kraftigare. Det var bara Guds försyn att han (Larsson) inte blev skadad. Disciplinnämnden har varit inkonsekventa och förmodligen ångrar man sig att man inte fällde Blomqvist, men nu är skadan redan skedd. Det har retat upp många av våra fans och Disciplinnämndens inkonsekvens har tyvärr bidragit till att det blir en orolig stämning på matchen i morgon. Det är tråkigt, för vi vill att det ska bli en fest, men det har blivit en annan inramning, säger han. 

Innebär det att du måste förbereda laget på ett annat sätt ?

– Nej då, det där löser vi, det löser på vi på vårat sätt.