Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Mystiska svaret om Skellefteå-stjärnan

Foto: SARA STRANDLUND
Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Foto: ANDERS BJURÖ / BILDBYRÅN

Johan Alm missar de första sex till åtta veckorna för Skellefteå AIK i SHL.

Nu ser det ut som att laget dessutom får klara sig utan skadade Bud Holloway.

Och Bert Robertsson gav ett minst sagt mystiskt svar på frågan om stjärnans status.

– Det är inte helt avskrivet att han ska spela inom en snar framtid. Men sen är det heller inte säkert att han kommer göra det, säger Robertsson till Norran.

Skellefteå AIK:s fjolårssäsong präglades av skador och lång frånvaro på flera av lagets absoluta toppspelare - vilket kan ha legat bakom lagets uttåg redan i kvartsfinalen, efter att de dittills nått sex raka SM-finaler.

Under försäsongen har laget också kunnat spela en helt frisk trupp under långa stunder, men ju närmare SHL-premiären laget har kommit desto tätare har orosmolnen börjat lägga sig över Skellefteå. Först var det Johan Alm, som spelade skadad hela förra säsongen, som råkade ut för en ny handskada.

En skada som kommer att hålla Alm borta från spel i minst sex veckor, något SportExpressen avslöjade den 5 september. 

 

GUIDE: Så spelas SHL - hela spelschemat och tv-tider 

Bud Holloway skadad

Och den senaste veckan har stjärnspelaren Bud Holloway, som i vintras återvände till  den klubb där han säsongen 12/13 noterades för mäktiga 71 poäng, saknats på lagets träningar.

Nu verkar det som att även han missar premiären mot Karlskrona HK i morgon (tisdag).

– Som det ser ut nu är Johan Alm inte tillgänglig och ”Bud” är tveksam till spel, säger Skellefteås tränare Bert Robertsson till Norran.

Mystiska svaret om Holloways status

Och vid samma intervju med den Skellefteå-baserade tidningen kom Bert Robertsson att ge ett minst sagt mystiskt svar om Bud Holloways skadestatus. 

– Det förs en diskussion kring honom (Bud Holloway) så det är inte helt avskrivet att han ska spela inom en snar framtid. Men sen är det heller inte säkert att han kommer göra det.