Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bud Holloway är klar för ny klubb

Bud HollowayFoto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Foto: ERLAND SEGERSTEDT/TT / TT NYHETSBYRÅN

Förre poängkungen lämnar Skellefteå AIK och SHL.

Bud Holloway har skrivit på för Red Bull Salzburg.

– Jag tror vi har samma passion för att vinna och det är viktigt för mig, säger han till klubbens hemsida.

Bud Holloway har blivit en stor profil i Skellefteå under sina sex säsonger, uppdelat på två sejourer, i klubben. 31-åringen har vunnit dubbla SM-guld och vann SHL:s poängliga säsongen 2012/13 då han producerade hela 71 poäng.

Sedan återkomsten till SHL 2016 har poängproduktionen inte legat på samma nivå som under de tre första säsongerna men totalt har det blivit 223 poäng på 280 SHL-matcher för kanadensaren. 

Bud Holloway till Österrike

Men nu står det klart att hans karriär fortsätter utanför Sverige. Bud Holloway har skrivit på för österrikiska Red Bull Salzburg.

– Jag ser fram emot möjligheten att spela i Salzburg och vara en del av Red Bulls. Jag tror vi har samma passion för att vinna och det är viktigt för mig. Jag känner ingen av de nuvarande spelarna, men jag ser verkligen fram emot att träffa laget, säger han till klubbens hemsida.

LÄS MER: Sanny Lindströms stora genomgång av alla SHL-klubbar 

LÄS MER: Så spelas SHL 2019/20 – hela spelschemat