Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bryter tunga trenden – efter jättevändning

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Djurgården var länge illa ute mot Färjestad. 

Men i den sista perioden vaknade stockholmarna – Dif stod för en mäktig vändning och vann med 5-3. 

– Det är brutalt tufft, säger Johan Pennerborn i C More

Djurgården har vunnit en match sedan den 23 september – mot Timrå. Sedan dess har det blivit förlust på förlust, samtidigt som Barry Smith tvingades lämna. 

Under tisdagen tog de emot Färjestad på Hovet – och det blev ett sanslöst drama. 

Bortalaget tog ledningen i den första perioden genom Per Åslund – trots att Dif var stundtals bättre. 

– Vi kommer ut starkt och jag tycker att det ser bra ut. Nu ska vi bygga vidare på det, säger Filip Cederqvist i C More efter första 20. 

Sörensen tackar fansen: ”De skriker”

I mittperioden blev det mer fart på spelarna. Per Åslund satte sitt andra mål för kvällen innan Djurgården reducerade genom Cederqvist. Med åtta minuter kvar av pangade Jacob de la Rose dit 3-1 för FBK. 

Men Djurgården vägrade ge upp och i den tredje perioden stod laget för en mäktig upphämtning – och sedan vändning. Först satte Marcus Sörensen 3-2 och med fem minuter kvar kvitterade Ludvig Hedström. Där och då väntade förlängningsdrama – men då klev Linus Andersson fram och styrde in pucken till 4-3 och Dif kunde till sist vinna med 5-3. 

– Det är en tuff afton. Det är brutalt. Vi spelar bra i 50 minuter men sen tappar vi allt, säger Johan Pennerborn i C More. 

– Fansen är anledningen till att vi vänder i dag. Hela Hovet skriker efter varje tackling. De ger oss energi så tack till dem, säger Sörensen. 

TV: Garpenlöv vill se Wikegård i SHL