Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bryter med Växjö – klar för Skellefteå

Niclas Burström i Växjö. Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

Inför säsongen skrev Niclas Burström ett treårskontrakt med Växjö Lakers.

Nu bryter stjärnbacken det avtalet efter bara en säsong.

Burström är klar för en återkomst till Skellefteå AIK.

– Det känns otroligt kul att vara hemma, säger han på klubbens hemsida.

Niclas Burström har vunnit två SM-guld med Skellefteå AIK och är fostrad i klubbens egna led där han under guldåren växte ut till en toppback i SHL.

Efter flera år i klubben valde han dock inför säsongen 17/18 att flytta från Västerbotten för att testa karriären i Ryssland och KHL, men det äventyret blev bara ettårigt och inför den gångna säsongen kom flyttlasset att gå tillbaka till Sverige.

Men inte till Skellefteå. Efter en dragkamp mellan ett par-tre klubbar valde Burström till slut regerande mästarna Växjö Lakers och ett treårskontrakt med klubben. 

Men det blev aldrig särskilt lyckosamt i Småland. Efter en poängsvag och prestationssvag säsong står det nu också klart att Burström valt att bryta kontraktet trots att två år återstår av det.

Niclas Burström återvänder till Skellefteå AIK

Och redan samma dag som Växjö meddelar att kontraktet bryts så står det klart var Burström kommer att spela kommande två säsonger.

I ett pressmeddelande från Skellefteå AIK med rubriken ”Välkommen hem, Niclas Burström!” så presenterar västerbottningarna sin sista backvärvning inför säsongen.

– Fantastiskt roligt att få hem Niclas till Skellefteå AIK igen. En spelare som haft en otrolig resa i AIK-tröjan tidigare och fått kröna det med SM-guld också. Det går helt i linje med vår vision runt att bygga ett lag med spelare från bygden och står för allt vi önskar ur ett Skellefteå AIK-perspektiv. Med detta känner vi att vi nu byggt backsidan som känns riktigt redo för en grym säsong, säger sportchefen Niclas Lundkvist och Niclas Burström sätter sedan sina ord på återkomsten:

– Det känns otroligt kul att vara hemma. Jag ser fram emot nästa säsong väldigt mycket och att få spela inför de fantastiska fansen här i Skellefteå.