Foto: Michael Berggren
 Foto: Michael Berggren

Brynässtjärnan borta tre månader

Publicerad
Uppdaterad
Backklippan Lars Jonsson opereras och kan inte spela förrän efter OS-uppehållet den 27 februari. Ett chockbesked för Brynäs.
- Tanken är nu att vi ska ersätta Lasse. Men det blir svårt i det här läget att hitta en back av den kalibern, säger Brynästränaren Niklas Czarnecki till HockeyExpressen.se.
Landslagsmeriterade Lars Jonsson, 27, fick en skridsko över vaden i matchen mot Luleå den 10 oktober. Jonsson blödde kraftigt och skickades till sjukhus.
Fastän det har gått en månad sedan olyckan är Jonsson inte spelklar. Rehabiliteringen har inte gått som förväntat. Därför väntar en ny operation på torsdag.

Tillbaka efter OS

Ett dystert besked för Lars Jonsson och för Brynäs där han spelar i över 25 minuter per match vilket är tredje mest av alla elitseriespelare.
- Om han spelar mer så blir det väl efter OS-uppehållet. Det är väldigt långt fram, säger Brynästränaren Niklas Czarnecki till HockeyExpressen.se.
- Nu börjar arbetet att försöka ersätta Lasse. Marknaden erbjuder inte såna spelare just nu.
Förre Brynäsbacken Jonathan Carlsson, som hamnat i Chicagos tredjelag, ECHL-klubben Toledo, är inte aktuell.
- Det är inget namn vi diskuterat. Vi söker egentligen en back som kan ta Lasses roll, säger Niklas Czarnecki.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag