Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Brynässpelarens drag – byter till en ny advokat

På onsdagen häktades Brynäs-spelaren misstänkt för misshandel och våldtäkt. Enligt den misstänktes dåvarande advokat Gustaf Andersson tog Brynäs-spelaren emot beskedet med bestörtning.
Advokat Hanna Lindblom
Foto: ANNA NORDLANDER / ADVOKATFIRMAN ALTHIN
Foto: Sven Lindwall

Brynäs-spelaren som är häktad misstänkt för misshandel och våldtäkt byter försvarsadvokat.

Hanna Lindblom tar över uppgiften från Gustaf Andersson.

– Jag har redan en försvarslinje som jag har lagt upp, säger Lindblom. 

Under onsdagen häktades en ishockeyspelare från Brynäs som på sannolika skäl är misstänkt för våldtäkt och misshandel i nära relation.

– Jag lade fram så pass mycket bevisning att tingsrätten ansåg att det föreligger sannolika skäl, sa Thomas Bälter, kammaråklagare, efter förhandlingen. 

De misstänkta brotten ska ha skett i mars och därefter var spelaren med och spelade i kvalet mot HV71 som såg till att Brynäs höll sig kvar i SHL. 

Spelaren själv nekar till brotten och har nu bytt advokat. I början av målet företräddes han av Gustaf Andersson men ny försvarare blir nu Hanna Lindblom som tidigare bland annat har försvarat TV4-programledaren Martin Timell i ett våldtäktsmål.

Brynäs-spelaren byter advokat

Hanna Lindblom vill inte berätta varför spelaren vänt sig till henne.

– Skälet till det kan jag inte kommentera. Jag kan bara konstatera att jag är inbytt i det här som vi får kalla ”andra halvleken”. Jag har varit uppe och besökt honom nu på häktet, säger hon.

Den nya advokaten har tillsammans med spelaren gått igenom häktningspromemorian och materialet som åklagaren la fram på onsdagens häktningsförhandling. 

– Det har jag gått igenom men vad min klient och jag har diskuterat kan jag inte redogöra för, annat än att han har samma inställning som han hade i går. Han förnekar misshandel och han förnekar våldtäkt, säger Hanna Lindblom.

Hur ser du på att han blev häktad?

– Med tanke på att han förnekar tycker jag att det är fel så klart. Sedan är ribban tämligen låg för att en domstol ska häkta en person. Framför allt i den här typen av ärenden, där bevisningen består av muntliga uppgifter.

Hanna Lindblom: ”Har redan en försvarslinje” 

Eftersom spelaren sitter frihetsberövad kommer ärendet nu att hanteras skyndsamt.

– De redovisar ju inte för mig som försvarare vad det är för något men det är diverse förhör skulle jag tippa, säger Hanna Lindblom och fortsätter:

– Sedan kommer jag säkert återkomma till polis och åklagare med önskemål om utredningsåtgärder som jag och min klient vill att man ska utföra. Sedan får åklagaren ta ställning till om han ska väcka åtal eller inte.

Har du någon idé om vad du ska fokusera på?

– Absolut, jag har redan en försvarslinje som jag har lagt upp. Det kan jag inte heller redovisa för media.