Foto: Tommy Pedersen
 Foto: Tommy Pedersen

Brynäsback drabbad av jobbig sjukdom

Publicerad

Brynässpelaren Lars Jonsson har haft stora problem med skador och sjukdomar de senaste åren.

Nu har han fått förklaringen till alla problem.

Backen lider av ledgångsreumatism och nu blir han borta på obestämd framtid.

– Det här är inget kul besked att få, säger Lars Jonsson till klubbens hemsida.

Säsongen kan vara över för den - från Brynäs - utlånade Almtunabacken Lars Jonsson.

Jonsson har varit skadad och sjuk mycket under de senaste åren och nu har han fått veta varför.

30-åringen har diagnostiserats med ledgångsreumatism - en kronisk sjukdom som attackerar den egna kroppen i form av inflammationer i lederna.

"Komplicerad sjukdom"

Enligt läkarna ska den genetiska sjukdomen ha drabbat Jonsson i samband med en vadskada 2009.

Jonsson kommer nu att påbörja medicinering och efter en månad kommer behandlingen att utvärderas.

– Det här är inget kul besked att få, just för att det är en komplicerad sjukdom som det inte finns något botemedel till. Men samtidigt är det skönt att få svar och få vetskap om vad som händer och pågår i kroppen, på något sätt är det många bitar som faller på plats. Nu har jag hamnat i bra vård och det är skönt att veta att med rätt mediciner återgår det förhoppningsvis till det normala, säger Lars Jonsson till Brynäs hemsida.

Hoppas på comeback

När backen kan vara tillbaka på isen är ännu oklart.

Nu ligger fokus på hälsosam träning och vila.

– Beskedet är jättetråkigt att vi får. Samtidigt är det skönt att han fått en diagnos efter en lång tids skadeelände. Det viktigaste nu är att Lasse Jonsson blir helt återställd och sedan får hockeyn komma efter det. Förhoppningsvis återser vi Lasse i Brynäströjan innan säsongen är slut, säger sportchefen Michael Sundlöv.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag