Foto: Julie Jacobson
 Foto: Julie Jacobson

Brynäs värvar tyske OS-målvakten

Publicerad
Uppdaterad
GÄVLE/STOCKHOLM. Niklas Svedberg blev Brynäs hjälte mot Skellefteå genom att rädda 28 av 29 skott i 2-1-segern.
Kort efter slutsignalen kom ett chockbesked. Brynäs värvar NHL-målvakten Thomas Greiss från San Jose Sharks.
- Jag har pratat med både Björn Bjurling och Niklas nu och vi får väl se efter helgen hur vi ska lösa det, säger Brynäs sportchef Michael Sundlöv till HockeyExpressen.se.
Brynäs har släppt in flest mål i elitserien (43) nästan dubbelt så många mål som i fjol (25) efter 13 omgångar då Jacob Markström var förstemålvakt.
Målvakterna Niklas Svedberg och Björn Bjurling fick chansen först sedan även Eddie Läck och hans ersättare Mattias Modig fick NHL-kontrakt.
Men Brynäs tog en viktig trepoängare på torsdagskvällen genom att vända 0-1 till 2-1 mot Skellefteå. Efteråt meddelade Brynäs sportchef Michael Sundlöv att klubben värvat tyske NHL-målvakten Thomas Greiss, som hamnat bakom Stanley Cupvinnaren Antti Niemi och finländske kollegan Antero Niitymäki.

"Kändes rätt"

Greiss vaktade Tysklands mål i OS-premiären mot Tre Kronor i Vancouver.
- Vi har hållit på ett tag, men nu blev det klart, säger Brynäs sportchef Michael Sundlöv till HockeyExpressen.se.
– Det känns riktigt bra. Konstigt vore det väl annars. Det känns som att vi fick en möjlighet som vi inte ville missa. Det kändes rätt för San Jose också.
För Niklas Svedberg och Björn Bjurling är det ett dystert besked. Någon av dem kan få lämna Brynäs inom kort.
– Jag har pratat med både Björn och Niklas nu och vi får väl se efter helgen hur vi ska lösa det, säger Sundlöv till HockeyExpressen.se.
– Jag har inget svar åt vart det lutar nu. Det är väl ingen optimal situation. Men det går. Vi får se hur det löser det.

Hyllar Svedberg

Niklas Svedberg har fått förtroendet i Brynäs i de senaste matcherna med blandat resultat.
– Han visste inte om det innan. Niklas förtjänar väldigt mycket beröm, jag tycker att han har varit bra i de matcher han fått stå i år, säger Michael Sundlöv.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag