Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Brynäs värvar målvakten Jussi Olkinuora

Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Foto: LEHTIKUVA / BILDBYRÅN

Brynäs får tung förstärkning på målvaktssidan.

Finske OS- och VM-målvakten Jussi Olkinuora är klar för resten av säsongen – efter att ha brutit med Detroit Red Wings.

– När möjligheten att få in Jussi dök upp, var det inte mycket att fundera på, säger sportchefen Johan Alcén i ett pressmeddelande.

För några dagar sedan valde 32-årige Jussi Olkinuora att bryta med Detroit Red Wings, efter att ha spelat mest för farmarlaget Grand Rapids Griffins i AHL den här säsongen.

Då passade Brynäs på att ta chansen att värva den målvakten som har två VM-guld och ett OS-guld med Finland på meritlistan.

– När möjligheten att få in Jussi dök upp, var det inte mycket att fundera på. Han är en vinnare, en bra person och en fantastisk målvakt som kommer göra vårt lag starkare på alla sätt, säger sportchefen Johan Alcén till klubbens hemsida och fortsätter:

– Anders Lindbäck har spelat väldigt bra på slutet och vi ser alla vilken påverkan ett bra målvaktsspel har. Därför väljer vi att stärka upp med Jussi.

Känner tränaren från landslaget

Sedan tiden i det finska landslaget är Olkinuora väl bekant med tränaren Mikko Manner såväl som spelarna Hannes Björninen och Niklas Friman.

– Mikko är en kunnig tränare. Niklas och Hannes är två spelare som sätter laget först i alla lägen. Grymma hockeyspelare med mycket sisu! säger Olkinuora till klubbens hemsida.

Brynäs har nu tre målvakter under kontrakt. Utöver Olkinuora och Lindbäck finns även Tomi Karhunen i truppen.

– Vi kommer att låta Anders och Jussi slåss om speltiden. Vi har också Tomi på kontrakt och jobbar för att hitta en lösning som är bra både för honom och för klubben, säger Alcén.