Brynäs värvar ledig back från Toronto

Publicerad

Mästarna är på väg att förstärka spelartruppen.

Enligt uppgifter till SPORT-Expressen är NHL-backen Cody Franson, 25, överens med Brynäs och senare på kvällen övergången bekräftades övergången av klubben.

Under hösten har Brynäs tittat på möjliga förstärkningar på backsidan. Både Niclas Andersén och Mattias Ekholm lämnade laget efter fjolårets SM-guld och det finns luckor att fylla. Nu är klubben på väg att värva från Nordamerika.

Enligt uppgifter till SPORT-Expressen är NHL-backen Cody Franson överens med Brynäs och övergången förväntas bli officiell inom kort.

Kanadensaren har fyra år bakom sig i Nashville Predators organisation, inför förra säsongen byttes han bort till Toronto Maple Leafs och gjorde 21 poäng (5+16) på 57 matcher.

I slutspelet året innan gjorde han sex poäng på tolv matcher för Nashville.

Inte lockoutspelare

Franson har just nu inget gällande NHL-kontrakt och räknas med andra ord inte som en lockout-spelare - vilket gör det enklare för Brynäs att värva honom.

Franson är högerskytt, rörlig och framför en back som kan användas i numerära överlägen.

I och med den stundande lockouten har han hamnat i ett knepigt kontraktsläge i Nordamerika och det är huvudanledningen till att han fortfarande inte förlängt sitt kontrakt med Toronto Maple Leafs.

JVM-guld i Dalarna

Brynäs ligger på en fjärdeplats i elitserien efter sju spelade matcher och på backsidan är Lars Jonsson på väg att göra comeback efter sina operationer i somras. Samtidigt saknas fortfarande axelskadade Dennis Persson som fortfarande är flera veckor från att göra comeback.

Cody Franson har ett JVM-guld på meritlistan, från 2007 när turneringen spelades i Mora och Leksand.

Brynäs klubbdirektör Hans-Göran Karlsson:

– Det finns inget att säga nu, jag är fåordig men jag kan inte säga något alls nu.

Bekräftades

Senare under måndagskvällen bekräftades SPORT-Expressens avslöjande.

– Det känns naturligtvis jättebra, säger Tommy Jonsson, tränare Brynäs IF.

– Det är en perfekt lösning för oss utifrån den profilbild av back som vi har sökt, med den storlek och kompetens som han besitter, och även åldersmässigt.

Senare på kvällen övergången bekräftades övergången av klubben.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag