Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Var jobbiga dagar – låg hemma i ett mörkt rum”

Höjdpunkter: Brynäs-Oskarshamn.
Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND / BILDBYRÅN
Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND / BILDBYRÅN

Krislaget Brynäs IF mot nykomlingen IK Oskarshamn.

Två lag med negativa formkurvor ställdes mot varandra i Gävle.

Då bröt Brynäs förlustsviten efter mål av Linus Ölund som gjorde comeback efter skada.

Det vankades bottenmöte i Gävle när IK Oskarshamn kom på besök. Två lag som inför matchen hade snudd på katastrofala sviter.

Oskarshamn hade inte vunnit sina fem senaste matcher - Brynäs inte sina fyra senaste.

I kväll kom en svit att förlängas och en att brytas, och det blev Brynäs som äntligen fick segerjubla igen. 

I en tät match där Brynäs ägde taktpinnen de längsta stunderna kom det till slut att stå 4-1 på matchtavlan när slutsignalen ljöd.

Gjorde comeback - hjälte direkt

Men redan inför match kom ett glädjebesked för Brynäs när Linus Ölund, som saknats sedan den omtalade tacklingen från Jordan Boucher ett par veckor sedan, friskförklarats och var tillbaka i truppen.

Och tillbaka på isen kom Ölund att visa sina framfötter direkt.

I den andra perioden sköt han det matchavgörande 2-0 målet när han snyggt framspelad av Victor Söderström kunde direktskjuta in pucken bakom en chanslös Oskarshamnsmålvakt. 

I C More förklarade han vad målet betydde för honom:

– Det var väldigt skönt att få det bort ur världen. Jag hittade en öppen yta för att trycka upp den högt, det är kul, säger han och fortsätter: 

– Det var några jobbiga dagar när man bara låg hemma i ett mörkt rum men jag har känt mig bra nu under ett par dagar och allt känns bra.