Foto: Simon HastegårdFoto: Simon Hastegård
 Foto: Simon Hastegård
Foto: Janerik Henriksson/TtFoto: Janerik Henriksson/Tt
 Foto: Janerik Henriksson/Tt

Brynäs vände mot Modo efter jättemiss

Publicerad

GÄVLE/STOCKHOLM. Brynäs missade öppet mål och hamnade i underläge mot nästjumbon Modo.

Då svarade Gävlelaget för en stark vändning och tog en viktig 2–1-seger i kampen om en kvartsfinalplats.

– Vi var det bättre laget och vann rättvist, säger tränaren Thomas Berglund.

Brynäs dominerade stort i hemmamatchen mot Modo och skapade mängder med målchanser.

Men effektiviteten var inget vidare. I den första perioden serverade Greg Scott backen Marc Zanetti öppet mål, men då slängde skyttekungen Anton Rödin fram klubban – och på något underligt sätt lyckades de tillsammans stöta pucken utanför.

Nästa kalldusch kom fem minuter in i den andra perioden när Carl Grundström gav Modo ledningen efter en blixtsnabb omställning.

Brynäs fortsatte att peppra puckar mot Jonatan Bjurö i Modokassen och efter halva matchen fick man utdelning när backen Lukas Kihlström skickade i väg ett skott letade sig in i mål.

"Inte den mest välspelade"

– Jag ser en liten lucka. Det är mycket trafik på mål, så jag försöker att skjuta på den stolpen och den går in, säger Lukas Kilström till C More.

Vändningen fullbordades 4.41 in i den tredje perioden i spel fem mot fyra. Nick Johnson serverades ett fint skottläge mitt i slottet och prickade in 2–1.

Modo försökte pressa på för en kvittering, men kom aldrig riktigt nära.

Brynäs byggde samtidigt på sin mäktiga svit mot – segern var Brynäs tionde raka mot Örnsköldsvikslaget.

– Inte den mest välspelade matchen men det var hårt jobb. Vi är nöjda med kämparsegern, säger Thomas "Bulan" Berglund.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag