Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Brynäs vände – men tappade efter drama

Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

Ledning med fem minuter kvar. 

Då tappade Brynäs. 

Linköping vände och vann med 5-4 efter förlängningsdrama.  

– Det känns så där, om jag ska vara ärlig, säger Peter Anderson i C more. 

Det var händelserikt när Linköping tog emot Brynäs på Saab arena. Patrik Berglund spräckte nollan i powerplay. Efter tolv minuter pangade han in 1-0. Med två minuter kvar av den första perioden kvitterade hemmalaget genom Patrik Lundh. Sekunder senare tog Linköping ledningen när lagkaptenen Jonas Junland ordnade 2-1. 

– Jag tycker att vi startar helt fantastiskt. Vi gör det vi har kommit överens om. Nu måste vi vara försiktiga för Brynäs står upp bra och kan kontra, säger Junland i C more. 

Och just att vara försiktiga var inte Linköping. 

För Brynäs rivstartade den andra perioden – direkt. 

Linköping vände och vann

Först kvitterade Jonathan Sigalet. Sedan gav Johan Alcén ledningen till Gävleklubben innan Emil Molin slog till med 4-2-målet. 

– Vi spelar jättebra. Vi kommer ut och gör det rätt okej. Fortsätter vi så så kommer vi åka hem med tre poäng. Det gäller att fortsätta, säger Nicklas Danielsson. 

Dramat fortsatte i den sista perioden. För genom två snabba mål i powerplay hade Linköping kvitterat och tagit matchen till förlängning. Väl där klev Jonas Holös fram och satte avgörandet – 5-4 till hemmalaget. Resultatet innebar att Linköping tar säsongens första seger. 

– Det blir tufft när vi drar på oss utvisningar. Innan det tycker jag att vi kontrollerar matchen. Det känns så där, om jag ska vara ärlig, säger Brynäs-tränaren Peter Anderson.