Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅNFoto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
 Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: / TT NYHETSBYRÅNFoto: / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: / TT NYHETSBYRÅN

Brynäs galna genrep – vände till storseger

Publicerad

Underläge 0-2 mot SHL-nykomlingen Mora.

Då visade Brynäs rejäla takter inför premiären och lade in en högre växel.

Slutresultatet?

6-2 i SHL-genrepet.

Brynäs har imponerat under försäsongen.

I alla fall resultatmässigt.

Inför onsdagens genrep mot SHL-nykomlingen Mora hade laget vunnit alla försäsongsmatcher utom en, men tränaren Roger Melin var inte nöjd för det.

– Vi har varit alldeles för omständliga i spelet och det är ingenting som vi vill vara. Jag vet inte riktigt varför det är så heller. Det är någonting vi måste jobba med. Vi har en bit kvar, sa han till Gefle Dagblad.

Men i mötet med Mora som avgjordes i Bollnäs såg det illa ut, till en början.

En liten bit in i andra perioden ledde Mora med 2-0 efter mål av Jacob Lagace och Steven Seigo. 

Brynäs mäktiga vändning

Då satte Brynäs i gång sin mäktiga vändning. Kevin Clark nätade två gånger om och där emellan strax Ryan Gunderson in med ett mål, så att Brynäs ledde med 3-2 inför den sista perioden.

Och när Mora pressade på som bäst i tredje perioden så skulle avgörandet komma – för Brynäs del. Johan Alcén styrde in Jörgen Sundqvists skott till 4-2 innan Mikael Johansson och Jacob Blomqvist fastställde slutresultatet till 6-2.

Brynäs möter Växjö på bortais i premiären på tisdag. Mora möter Frölunda på bortais på lördag.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag