Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Brynäs tunga värvning – Anders Lindbäck återvänder hem

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: RICKARD NILSSON / BILDBYRÅN
Veini Vehviläinen förlänger med Brynäs IF.
Foto: TOBIAS STERNER / BILDBYRÅN

I april kunde SportExpressen avslöja att Brynäs var muntligt överens med Anders Lindbäck. I dag bekräftade Brynäs själva att stjärnmålvakten återvänder till klubben.

– Det känns fantastiskt att komma hem till Gävle och få äran att dra på sig Brynäströjan igen, säger Anders Lindbäck till Brynäs hemsida. 

Några timmar efter att Lindbäck presenterades gick Brynäs även ut med att de förlängt förra säsongens nyckelmålvakt Veini Vehviläinen.

Brynäs fortsätter att förstärka truppen inför nästa säsong. Ett namn på sportchefen Johan Alcéns önskelista har varit stjärnmålvakten Anders Lindbäck. 

I april kunde SportExpressen avslöja att Linbäck och Brynäs var muntligt överens med varandra och nu har Gävleklubben bekräftat värvningen. 

– Givetvis känns det otroligt bra att Anders väljer att komma hem till Brynäs igen. Han är en storväxt målvakt som är väldigt rörlig och läser spelet bra. Med sin skicklighet och rutin kommer han definitivt bidra till att stärka vår målvaktssida och att vi blir ett bättre hockeylag, säger Brynäs sportchef Johan Alcén till klubbens hemsida.

Anders Lindbäck startade sin seniorkarriär med Brynäs säsongen 2008/09. Sedan dess har han representerat en rad olika klubbar som bland andra Nashville Predators, Arizona Coyotes och Jokerit. 

– Det känns fantastiskt att komma hem till Gävle och få äran att dra på sig Brynäströjan igen. Att få spela inför alla fantastiska brynäsare är något som jag drömt om länge, säger Anders Lindbäck till Brynäs hemsida. 

– Jag kommer från några riktigt bra säsonger och känner att jag är i mina bästa år. Nu kommer jag hem för att visa vad jag kan och för att vinna, fortsätter Lindbäck.

Brynäs kontrakt med Anders Lindbäck är skrivet över säsongen 2024/25. 

Brynäs förlänger med Vehviläinen 

Bara några timmar efter att Anders Lindbäck hade presenterats kom Brynäs med ett till besked gällande truppbygget. Nyckelmålvakten Veini Vehviläinen förlänger sitt kontrakt.

Den finska målvakten kom till Brynäs inför förra säsongen och blev direkt en nyckelspelare i Gävle. Under december månad höll han hela fyra nollor och utsågs till månadens bästa spelare i SHL. 

– Det känns riktigt bra. Att komma tillbaka för ytterligare en säsong med personer jag känner och fans jag uppskattar. Jag vill hålla en jämn och hög nivå under hela säsongen och ge laget möjligheten att vinna varje match, säger Vehviläinen till Brynäs hemsida. 

Brynäs sportchef Johan Alcén poängterar vikten av att ha två målvakter av hög kvalitet i truppen.

– Jag har hela tiden pratat om att vi har haft en vilja av att ha ett ”tandem” med två målvakter som kan pusha och hjälpa varandra. Och nu känner jag att det är precis vad vi fått in, säger Alcén till klubbens hemsida. 

Finska publiken sågas: ”Jag är besviken”

Senaste nytt från hockey-VM – i VM-tugg