Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Brynäs tappade ledning: ”Vår match rakt igenom”

Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Brynäs hade något som såg ut som en säker ledning och ett spelmässigt övertag. Men i stället för en seger slutade det men en tung övertidsförlust på Hovet. 

Bland annat efter ett matchstraff i slutminuterna.

– Det är ju vår match rakt igenom, vi hade kanske tio lägen att avgöra matchen, säger Anton Rödin.

Efter den tunga förlusten mot Timrå senast jagade Anton Rödin och Brynäs revansch på Hovet under lördagen. För motståndet stod då Djurgården och under stora delar av matchen hade gästerna bra kontroll på matchen. 

– Vi spelar ändå bra. Sen var det ett gäng utvisningar på slutet som sabbade det för oss. Men vi gör en grym match, säger Rödin.

För efter att han själv givit Gävlelaget ledningen i den första perioden utökade Tom Hedberg i period nummer tre. Rödins mål var även hans andra för säsongen.

– Det är alltid skönt att göra mål och producera men man vill ju att laget ska vinna. Å andra sidan är det så att man ger laget en chans att vinna om man producerar. Men det ska sitta totalt och jag tycker att vi spelar bra.

Rödin: ”Det är slarvigt bara...”

I den sista perioden såg det ut också som att Brynäs hade god kontroll på matchen. Mycket tack vare ett spelmässigt övertag. 

– Idag kanske var min bästa match. Vi hade bra lir i femman och hela laget spelade bra. Det är bara på slutet som det slarvas lite med utvisningarna och så där, säger Rödin.

Djurgården kom tillbaka efter så väl en reducering som en kvittering i slutet av period nummer tre. Bland annat sedan Anton Mylläri dragit på sig ett matchstraff strax efter hemmalagets reducering.

Vad säger du om matchstraffet?

– Matchstraffet är vad det är, det är skit samma. Men vi har nio minuters boxplay sista tio minuterna och då blir det svårt att knyta ihop säcken. Det är slarvigt bara.

Men trots det som tidigare varit ett spelmässigt övertag lyckades Brynäs inte få med sig mer än en poäng och en övertidsförlust från Stockholm. 

Något som grämer Rödin rejält.

– Det är mycket som sticker ut. Det är ju vår match rakt igenom, vi hade kanske tio lägen att avgöra matchen. Men vi får fokusera på att sätta fler puckar. I normala fall vinner vi en sådan match men i dag gör vi inte det, pucken dansade på mållinjen och ibland är det så, avslutar Brynäscentern.