Foto: Simon Hastegård
 Foto: Simon Hastegård

Brynäs talang visade vägen mot framtiden

Publicerad

Brynäslegendaren Janne Larsson fick sin tröja hissad före matchen mot Linköping. På isen visade sedan forwardstalangen Jens Lööke vägen mot framtiden när Brynäs tog sin andra seger för säsongen (4–3 efter förlängning).

Lööke hade tredjen minst snitt-tid i Gävlelaget – före matchen. Men nog borde Brynästränaren Tommy Jonsson ge honom lite mer förtroende framöver.

17-åringen – som är född i Gävle, har Valbo som moderklubb och som har fostrats i Brynäs juniorverksamhet – har på de fem matcher som han nu har spelat visat en respektlöshet och en kreativ energi som den här upplagan av Brynäs verkligen behöver efter den tyngsta starten på många, många år.

Med bara en seger på de fyra första matcherna behövs alla uppiggande injektioner som går att få och mot Linköping kom Löökes första SHL–mål i karriären, redan efter 1.39 av första perioden.

Inledde målskyttet

Brynäs-ikonen Larsson, med 16 säsonger och 657 matcher i Brynäströjan, hann knappt sätta sig på läktaren efter hyllningen innan Greg Scott sköt ett skott som LHC-målvakten Marcus Högberg gav en frikostig retur på, ett läge som Lööke i sin tur tog hand om och inledde målskyttet med.

Ett mål som tog upp forwardstalangen på andraplatsen i den interna poängligan.

Nu räckte ju inte det målet ensamt till segern.

Tre äldre kolleger fick bidra till målskyttet först.

Bombade in den i krysset

Amerikanen Bill Sweatt, 26 år, bar på egen hand upp pucken och avslutade kliniskt med ett skott rätt upp i Högbergs plockhands-kryss till 2–0 halvvägs in i första perioden.

I andra snärtade 32-åringen Jonas Nordquist in 3–1 i powerplay.

Linköping reducerade sedan genom Nichlas Hardt i slutet av mittenakten medan Broc Little kvitterade till 3–3 och tvingade fram en förlängning slutet av tredje.

Där var Brynäs starkast och tog hem bonuspoängen då 26–årige backen Oscar Eklund bombade in 4–3 rätt upp i krysset.

 

TT

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag