Roger Melin får sparken från Brynäs. Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅNRoger Melin får sparken från Brynäs. Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
Roger Melin får sparken från Brynäs. Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
Roger Melin. Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅNRoger Melin. Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
Roger Melin. Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅNFoto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
 Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

"Vad kostar det att inte agera?"

Publicerad

Brynäs sparkar tränaren Roger Melin efter fiaskostarten på säsongen.

Det meddelar klubben på sin hemsida.

– I första hand är det ett misslyckande från mig och föreningen att vi kommit fel. Det tar vi på oss, och det är ju synd för det här är inte vad vi hade räknat med, säger sportchefen Stefan Bengtzén när SportExpressen når honom.

Säsongens första sparkade tränare i SHL är ett faktum. På fredagen meddelade nämligen Brynäs att huvudtränaren Roger Melin entledigas från sitt uppdrag.

– Det är tyvärr ett misslyckande för oss i Brynäs, vi har inte nått resultat och uppsatta förväntningar. Det har varit ett tufft beslut, för som alltid finns det en människa bakom, men det är också en del av vår bransch säger sportchefen Stefan Bengtzén i ett uttalande.

Brynäs sparkar Roger Melin

Beskedet kommer dagen efter att Skellefteå förnedrat Brynäs och vunnit med hela 8-2. Trots förlusten menade Melin att Brynäs gjort sin bästa match för säsongen – vilket möttes av stor kritik från experten Sanny Lindström.

– Han står ju och sover i intervjun. Han måste visa någon form av engagemang. Hur kan man stå och säga att det är bästa matchen?!, sa Lindström i C Mores sändning.

På åtta spelade matcher har Brynäs endast lyckats skrapa ihop sju poäng. Det placerar klubben på plats tretton i tabellen, två poäng före Rögle som ligger sist.

Samtidigt skriver klubben att processen för att hitta en ny huvudtränare har inletts, men att laget under lördagens match mot Skellefteå kommer att ledas av Tommy Sjödin och Janne Larsson.

– Just nu i det akuta läget, så kliver Janne Larsson ner i båset från sin roll som videocoach för att tillsammans med Tommy Sjödin leda laget. Mitt huvudfokus ligger just nu i att hitta en ny huvudtränare, säger Bengtzén.

Finns kvar på Brynäs lönelista

I och med att Roger Melin skrev på ett tvåårskontrakt så kommer klubben att betala ut hans lön under den tiden - en miljonsmäll för klubben.

Något Stefan Bengtzén är medveten om.

Hur tuff smäll blir det här för er?

– Vi vänder på frågan och säger vad kostar det att inte agera? 

"Klart att han visar en viss besvikelse"

När SportExpressen når Bengtzén menar han att klubben kände sig tvungna att agera snabbt efter den tunga säsongsstarten.

– I första hand är det ett misslyckande från mig och föreningen att vi kommit fel. Det tar vi på oss, och det är ju synd för det här är inte vad vi hade räknat med. Vi hade tänkt ha en annan position i det här läget och kommit längre i vårt samarbete. Därför gäller det att agera omgående, jag känner att vi måste göra det.

Blev det för stor förändring att gå från Bulan till Rogers ledarskap?

– Vilken ledarstil Roger står för, det visste vi om. Det är inte för oss det primära, det primära att vi har kommit fel och inte hittat resultat. Vi har inte gjort några förändringar egentligen spelmässigt. En annan ledarstil, det visste om. 

Hur tog Roger beskedet?

– Det är alltid tufft att ge ett sånt här besked, och lika tufft var det för honom att få. Men han var samlad, men det är klart han visar en viss besvikelse.

Hur går ni vidare nu, har ni någon ny tränare på gång?

– Janne är ju assisterande, men är ju på isen vid varje träning men på matcherna går han in som videocoach. Janne och "Sjödda" (Tommy Sjödin) sköter det där med bravur i det akuta. Sen är ju jakten i gång efter en ny huvudtränare. 

Sportsligt har ni ju haft det tungt. Förutom den här ändringen, kommer vi få se fler ändringar?

– Nu har vi gjort en justering som är väldigt stor. Vi vet vad vi kan och vet att vi har många skickliga spelare. 

Har ni informerat laget eller ska ni ses snart?

– Ja, vi har informerat laget. Vi hade möte med hela ledningen och laget i morse.

Hur tog de beskedet? På ett bra sätt?

– Det tycker jag. Vi ska sätta oss i bussen och åka till Skellefteå om en timme.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag