Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Vad kostar det att inte agera?"

Roger Melin får sparken från Brynäs. Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
Roger Melin. Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Brynäs sparkar tränaren Roger Melin efter fiaskostarten på säsongen.

Det meddelar klubben på sin hemsida.

– I första hand är det ett misslyckande från mig och föreningen att vi kommit fel. Det tar vi på oss, och det är ju synd för det här är inte vad vi hade räknat med, säger sportchefen Stefan Bengtzén när SportExpressen når honom.

Säsongens första sparkade tränare i SHL är ett faktum. På fredagen meddelade nämligen Brynäs att huvudtränaren Roger Melin entledigas från sitt uppdrag.

– Det är tyvärr ett misslyckande för oss i Brynäs, vi har inte nått resultat och uppsatta förväntningar. Det har varit ett tufft beslut, för som alltid finns det en människa bakom, men det är också en del av vår bransch säger sportchefen Stefan Bengtzén i ett uttalande.

Brynäs sparkar Roger Melin

Beskedet kommer dagen efter att Skellefteå förnedrat Brynäs och vunnit med hela 8-2. Trots förlusten menade Melin att Brynäs gjort sin bästa match för säsongen – vilket möttes av stor kritik från experten Sanny Lindström.

– Han står ju och sover i intervjun. Han måste visa någon form av engagemang. Hur kan man stå och säga att det är bästa matchen?!, sa Lindström i C Mores sändning.

På åtta spelade matcher har Brynäs endast lyckats skrapa ihop sju poäng. Det placerar klubben på plats tretton i tabellen, två poäng före Rögle som ligger sist.

Samtidigt skriver klubben att processen för att hitta en ny huvudtränare har inletts, men att laget under lördagens match mot Skellefteå kommer att ledas av Tommy Sjödin och Janne Larsson.

– Just nu i det akuta läget, så kliver Janne Larsson ner i båset från sin roll som videocoach för att tillsammans med Tommy Sjödin leda laget. Mitt huvudfokus ligger just nu i att hitta en ny huvudtränare, säger Bengtzén.

Finns kvar på Brynäs lönelista

I och med att Roger Melin skrev på ett tvåårskontrakt så kommer klubben att betala ut hans lön under den tiden - en miljonsmäll för klubben.

Något Stefan Bengtzén är medveten om.

Hur tuff smäll blir det här för er?

– Vi vänder på frågan och säger vad kostar det att inte agera? 

"Klart att han visar en viss besvikelse"

När SportExpressen når Bengtzén menar han att klubben kände sig tvungna att agera snabbt efter den tunga säsongsstarten.

– I första hand är det ett misslyckande från mig och föreningen att vi kommit fel. Det tar vi på oss, och det är ju synd för det här är inte vad vi hade räknat med. Vi hade tänkt ha en annan position i det här läget och kommit längre i vårt samarbete. Därför gäller det att agera omgående, jag känner att vi måste göra det.

Blev det för stor förändring att gå från Bulan till Rogers ledarskap?

– Vilken ledarstil Roger står för, det visste vi om. Det är inte för oss det primära, det primära att vi har kommit fel och inte hittat resultat. Vi har inte gjort några förändringar egentligen spelmässigt. En annan ledarstil, det visste om. 

Hur tog Roger beskedet?

– Det är alltid tufft att ge ett sånt här besked, och lika tufft var det för honom att få. Men han var samlad, men det är klart han visar en viss besvikelse.

Hur går ni vidare nu, har ni någon ny tränare på gång?

– Janne är ju assisterande, men är ju på isen vid varje träning men på matcherna går han in som videocoach. Janne och "Sjödda" (Tommy Sjödin) sköter det där med bravur i det akuta. Sen är ju jakten i gång efter en ny huvudtränare. 

Sportsligt har ni ju haft det tungt. Förutom den här ändringen, kommer vi få se fler ändringar?

– Nu har vi gjort en justering som är väldigt stor. Vi vet vad vi kan och vet att vi har många skickliga spelare. 

Har ni informerat laget eller ska ni ses snart?

– Ja, vi har informerat laget. Vi hade möte med hela ledningen och laget i morse.

Hur tog de beskedet? På ett bra sätt?

– Det tycker jag. Vi ska sätta oss i bussen och åka till Skellefteå om en timme.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!