Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Brynäs rensar – förre lagkaptenen lämnar

Jacob Blomqvist.Foto: PIERRE ANDERZON
Lukas ZetterbergFoto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN

Brynäs släpper två spelare inför nästa säsong.

Däribland den förre lagkaptenen Jacob Blomqvist. 

– Ett tufft besked att ge, säger sportchefen Michael Sundlöv.

Likt många andra SHL-lag så arbetar Brynäs med förberedelserna inför nästa säsong som planeras starta i höst. 

Nu har de valt att släppa två spelare, den ena är Jacob Blomqvist som under tre säsonger var lagkapten i klubben. 

”Jacke” har varit en bra representant för Brynäs IF både på och utanför isen och är för evigt inskriven i föreningens historia som en av spelarna som burit kaptensmärket för klubben. Vi riktar ett stort tack till Jacob för sina insatser i Brynäs IF och önskar honom stort lycka till i den fortsatta karriären, säger Michael Sundlöv i ett pressmeddelande. 

Två spelare lämnar Brynäs

33-åriga Blomqvist berättar själv att han känner stolthet över sin tid i klubben. 

– Brynäs är klubben i mitt hjärta och Brynäshjärtat kommer alltid finnas kvar. Jag vill tacka alla supportrar, alla lagkamrater som man jobbat med och alla andra runt Brynäs för att jag fått representera klubben och allt stöd som jag har fått, säger han. 

Den andra spelaren som lämnar är Lukas Zetterberg. 23-åriga Zetterberg hade kontrakt över nästa år, men han och klubben är överens om att bryta kontraktet i förtid. 

– Varken jag eller Brynäs tycker att det blev bra som det blev. Jag vill ändå tacka för min tid i klubben och önska föreningen lycka till i framtiden, säger han.