Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Brynäs säger upp stjärnans kontrakt

Highlights: Storseger för Brynäs mot Luleå
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Nicklas Danielsson är i superform. 

Men nu skriver Aftonbladet att Brynäs har sagt upp kontraktet med den rutinerade forwarden. 

– Det är tråkigt att det blir så här, säger Danielsson till tidningen. 

VM-guldmedaljören från 2013 svarade för två poäng i torsdagens seger mot Luleå – vilket innebär att 35-åringen nått 13 poäng på 11 matcher. 

Men nu säger Brynäs upp kontraktet med Nicklas Danielsson, enligt Aftonbladet. Det sista året på treårskontraktet ska vara ett optionsår som kunde sägas upp, och det är något som Danielsson bekräftar för tidningen att klubben gjort. 

Ja, jag fick ett mejl från Sundlöv (Michael, sportchef) den 30 januari. Jag var på lite under hösten och sa att jag ville ha ett besked så fort de kan. Jag har pratat lite med Sundlöv men mejlet kom den 30 januari, säger Danielsson till Aftonbladet. 

– Det är inte så mycket säga om det. Tråkigt så klart, men det är inte jag som bestämmer det. Men jag älskar att spela hockey och vill fortsätta, sedan är det tråkigt att det blir så här. 

Danielsson en av de bäst betalda

I SportExpressens stora sammanställning av SHL-spelarnas löner framkommer att Danielsson tjänar mellan 200 och 250 000 kronor i månaden, vilket gör att han sitter på klubbens dyraste kontrakt. 

Danielsson vill inte svara på om han kan tänka sig att gå ner i lön för att kunna vara kvar i klubben. 

– Det får du prata med min agent om, jag har ingen aning om vilken lönenivå jag ligger på, säger han till Aftonbladet.