Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Brynäs presenterar värvning inför semin

Henrik Larsson.
Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

Brynäs har gjort klart med ett nyförvärv till nästa säsong.

Inför kvällens semifinalmatch mot Frölunda presenterade man Bik Karlskogas Henrik Larsson - som i vintras gjorde flest poäng av samtliga backar i Hockeyallsvenskan.

– Det känns skitkul och något man drömt om hela livet att komma till SHL, säger han.

Den 30 mars kunde SportExpressens bloggare MrMadhawk avslöja att Henrik Larsson var klar för en flytt till SHL och Brynäs IF.

I dag bekräftades den uppgiften av klubben då sportchefen Stefan Bengtzén klev in på isen inför matchen mot Frölunda och presenterade Larsson som nästa pusselbit till nästa säsong.

– Det var en nästan fullsatt arena, det var magiskt. Skitcoolt.

Hade du många andra anbud från SHL?

– Det var några stycken men det är inget jag fokuserar på nu utan det fick min agent sköta och nu blev det Brynäs.

Henrik Larsson har i vinter gjort stor succé i Hockeyallsvenskan då han med sitt Bik Karlskoga gick hela vägen till Direktkvalet till SHL - där man visserligen förlorade med 4-0 i matcher mot Rögle.

Individuellt har det också varit en fin vinter för Larsson som från sin backplats levererat 49 poäng på 62 matcher - hans överlägset bästa säsong poängmässigt i karriären.

Andra nyförvärvet

För den Bofors-fostrade 22-åringen blir det första året utanför Karlskoga, och även den första sejouren i SHL. Han lämnar Bik Karlskoga med 111 poäng på 287 matcher i representationslaget och över 100 matcher i klubbens juniorlag.

– Det känns skitkul och något man drömt om hela livet att komma till SHL och att det blev Brynäs är något extra, en så pass fin förening. Sen fick jag ett bra välkomnande också, säger Larsson.

Larsson blir Brynäs andra nyförvärv inför nästa säsong, sedan tidigare har klubben gjort klart med den 27-åriga kanadensaren Louie Caporusso, som i vinter spelat för Iserlohn Roosters i tyska DEL-ligan.