Foto: Julie Jacobson
 Foto: Julie Jacobson

Brynäs nya stjärna värvad till reapris

Publicerad
Uppdaterad
GÄVLE/STOCKHOLM. Brynäs miljonklipp - NHL-målvakten Thomas Greiss till ett riktigt reapris.
Enligt uppgifter till SPORT-Expressen hyr klubben 24-åringen för drygt en miljon kronor för resten av säsongen.
Men värvningen kom som en som en stor överraskning för lagets målvaktsduo.
- Vi blev väldigt förvånade, säger Björn Bjurling.
Bara minuter efter att det stod klart att Brynäs besegrat Skellefteå med 2-1 i går kväll kom beskedet: "Brynäs IF hyr målvakt från NHL", var rubriken på lagets hemsida och målvakten det handlar om är den 24-årige tysken Thomas Greiss som i fjol stod 16 matcher för San Jose Sharks.
NHL-klubben kommer betala tyskens lön på 550 000 dollar för den nuvarande säsongen - och en riktig superdeal gjorde lösningen med Brynäs möjlig. Enligt uppgifter till SPORT-Expressen hyr Brynäs målvakten för runt 150 000-180 000 dollar netto för resten av säsongen.
Motsvarande drygt en miljon kronor. En väldigt billig summa för en målvakt av Greiss kaliber.

"Det känns bra"

- Vi fick en möjlighet som vi inte ville missa. Nu är det klart och det känns bra. Konstigt vore det väl annars, säger Brynäs sportchef Michael Sundlöv som informerade klubbens nuvarande målvaktsduo, Niklas Svedberg och Björn Bjurling efter matchen.
- Jag har pratat med både Björn och Niklas nu och vi får väl se efter helgen hur vi ska lösa den här situationen, säger Sundlöv som säger att det inte är en optimal situation med tre målvakter i truppen.
- Det kan komma värvningar mitt under säsongen och jag kan inte bry mig om det, säger Niklas Svedberg som stått i nio av 13 matcher.
Björn Bjurling:
- Vi blev väldigt förvånade jag och Niklas.
Björn, känner du att du fått chansen av klubben?
- Jag vet inte om man kan säga att jag fått chansen, jag har stått i fyra matcher.
Nu talar allt för att Svedberg eller Bjurling kommer att lämna Brynäs inom kort.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag