Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Brynäs mäktiga svit bruten – HV 71 vann

Foto: Nils Petter Nilsson

JÖNKÖPING. I lördags bröt Brynäs Växjös galna svit på 19 raka matcher med poäng, varav 17 segrar.

Idag bröt HV 71 Brynäs åtta matcher långa svit av segrar, sedan man slagit Brynäs hemma i Kinnarps arena och därmed kliver upp på tredjeplats i tabellen, som blir allt jämnare.

Brynässpelarna saknade inte chanser. Under matchen hade man fyra rena frilägen, men alla gånger stod storspelande Linus Söderström i vägen och han visade att det är han som vill vara den målvakten som coach Lindbom satsar på när det vankas slutspel om några veckor.

20-åringen höll tätt hela matchen ut och nu har han hållit nollan hela fem gånger denna vinter, på sina totalt 20 spelade matcher.

– Han har varit jättebra hela tiden för oss. Det är hans första säsong i SHL och han imponerar, säger tränaren Johan Lindbom efter matchen.

Är han er målvakt i slutspelet?

– Vi har två bra målvakter, säger Lindbom.

HV 71 kunde något turligt ta ledningen i första perioden, när Mattias Tedenby kunde göra 1-0 efter att Ryan Gunderson vallat in pucken i mål.

Bröt Brynäs fina svit

I andra perioden utökade pigge Lias Andersson till 2-0 och i den tredje perioden bombade Andreas Borgman in slutresultatet 3-0 i powerplay.

Efter det kunde HV 71 spela ut ordentligt och hade bud på fler mål mot SHL:s starkaste lag under februari. Månaden blev dock inte förlustfri för Brynäs, utan i den nionde, och sista matchen, åkte man på en förlust, efter åtta raka vinster.

– Det var en bra hockeymatch. Bra fart med chanser åt bägge håll. Linus (Söderström) hjälper oss till tre poäng, säger HV 71:s tränare Johan Lindbom efter segern.