Foto: Pic-Agency Sweden
 Foto: Pic-Agency Sweden

Brynäs lyckades att bryta mardrömssviten

Publicerad

Efter fem raka förluster slog regerande svenska mästarna Brynäs till och vann en gastkramande kamp i Timrå med 4–2.

De regerande svenska mästarna Brynäs tunga tid är över. Efter fem raka förluster jublade Brynäs i Timrå efter seger med 4–2.

– Äntligen! Den här segern behövde vi, sade Jonas Nordquist – en av målskyttarna.
I två perioder spelade Brynäs som ett mästarlag. När Jonas Nordquist prickade in 2–1 bakom Timråmålvakten Daniel Bellissimo så var förspelet mästerligt.
Sebastian Enterfeldt snappade upp pucken i sarghörnet och passade pucken bakom ryggen till Johan Harju, som satte fart bakom målet. Även Harju skickade iväg en passning bakom ryggen. Passet frispelade Jonas Nordquist.

– Jag var helt fri vid stolpen och behövde bara lägga in pucken i tom bur. Det är sådana mål jag vill göra, sade Jonas Nordquist med ett stort leende efter sin första fullträff för säsongen.
Första målet vände matchen

– Jag har inte funderat så mycket över att jag inte gjort något mål tidigare, men det är alltid skönt att få sätta dit den.
Alla förluster – fem i rad – har fått Brynässpelarna att fundera lite extra. Så illa har Brynäs inte spelat sedan i januari 2009.

– Trots att det blivit fem raka förluster har vi spelat rätt bra. Vi vet vilken kapacitet som finns i laget. Vi vill vinna alla matcher och leda serien. Då känns det aldrig kul att förlora, sade Nordquist sedan Brynäs hittat vinnarspåret igen.
Timrå, som var stärkta av tre raka segrar, började bäst och tog ledningen genom Christian Söderström fint framspelad av Jonathan Hedström.
Baklängesmålet gav Brynäs en rejäl tändning. Elitseriens bästa powerplay-gäng visade styrkan när Elias Lindholm kvitterade till 1–1 då han styrde in ett skott från backen Ryan Gunderson.

Järnkrok stängde matchen

Jonas Nordquists 2–1-mål efter ex-Luleåspelarna Enterfeldts och Harjus uppvisning i passningarnas ädla konst följdes av ett riktigt fint backmål när NHL-förstärkningen Cody Franson slog in 3–1 med ett välplacerat skott.

– Jag är otroligt nöjd med lagets insats. Johan Holmqvist målvaktsspel var oerhört bra. Backarna slet starkt matchen igenom med ett extra plus till Ryan Gunderson, summerade Brynästränaren Tommy Jonsson.
Timrå satsade allt i tredje perioden i jakten på poäng. Det gav också resultat när Jonathan Hedström styrde in 2–3, men Calle Järnkrok släckte Timrås poängförhoppningar när han prickade in 4–2.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag