Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bulan: ”Kommer bli problem i framtiden”

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Jacob Blomqvist anmäldes till disciplinnämnden efter tacklingen på Luleås Emil Larsson i slutsekunderna av måndagens match.

Men Brynäs-kaptenen frias – och är därmed spelklar till onsdagens returmöte.

Något som upprör Luleå-lägret.

– Man får problem att döma folk för blindside-tacklingar i framtiden om man släpper sånt där. Det känns väldigt konstigt, säger Thomas "Bulan" Berglund.

Brynäs drog längsta strået i första åttondelsfinalen mot Luleå. Med bara 28 sekunder kvar att spela avgjorde Juuso Ikonen matchen genom att sätta 3-2-målet. 

När Luleå jagade kvittering delade Jacob Blomqvist ut en tackling på Luleås Emil Larsson. En tackling som i dag blev ett fall för disciplinnämnden. 

Men det blir ingen avstängning för Jacob Blomqvist - som alltså friades av Disciplinnämnden till Luleås stora förvåning.

– Jag tycker det är en tackling som kan skada rejält. Jag är glad att Emil överlevde tacklingen något sånär bra. Det var ju tyvärr Granström som fick den stora smällen efteråt. Tur i oturen för oss att Granström fick ta största smällen men jag hoppas att han är okej också, säger "Bulan".

Vad tycker du om att han frias?

– Jag är förvånad att han inte blev avstängd med tanke på vad som varit tidigare. De kommer att ha väldigt svårt att döma ut straff för blindside-tacklingar i framtiden om såna här får gå obestraffade förbi.

"Det känns väldigt konstigt"

Vidare fortsätter "Bulan" med att tacka gudarna för att Emil Larsson slungades in i Jonathan Granström efter tacklingen vilket stoppade honom från att skada sig mer än vad han gjorde:

– Jag har sett betydligt mindre farliga tacklingar få tre-fem matcher. Det är en solklar blindside, hade inte Granström varit i vägen så hade Emil inte spelat i morgon. Man får problem att döma folk för blindside-tacklingar i framtiden om man släpper sånt där. Det känns väldigt konstigt. 

Är det här ett resultat av att det ”är okej” att spela ”hårdare” i slutspel?

– Jag vet inte om det är så, men det brukar bli generellt så. Det har jag inget emot så länge det är rättvist. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!