Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅNFoto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
 Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅNFoto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
 Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Bulan: ”Kommer bli problem i framtiden”

Publicerad
Uppdaterad

Jacob Blomqvist anmäldes till disciplinnämnden efter tacklingen på Luleås Emil Larsson i slutsekunderna av måndagens match.

Men Brynäs-kaptenen frias – och är därmed spelklar till onsdagens returmöte.

Något som upprör Luleå-lägret.

– Man får problem att döma folk för blindside-tacklingar i framtiden om man släpper sånt där. Det känns väldigt konstigt, säger Thomas "Bulan" Berglund.

Brynäs drog längsta strået i första åttondelsfinalen mot Luleå. Med bara 28 sekunder kvar att spela avgjorde Juuso Ikonen matchen genom att sätta 3-2-målet. 

När Luleå jagade kvittering delade Jacob Blomqvist ut en tackling på Luleås Emil Larsson. En tackling som i dag blev ett fall för disciplinnämnden. 

Men det blir ingen avstängning för Jacob Blomqvist - som alltså friades av Disciplinnämnden till Luleås stora förvåning.

– Jag tycker det är en tackling som kan skada rejält. Jag är glad att Emil överlevde tacklingen något sånär bra. Det var ju tyvärr Granström som fick den stora smällen efteråt. Tur i oturen för oss att Granström fick ta största smällen men jag hoppas att han är okej också, säger "Bulan".

Vad tycker du om att han frias?

– Jag är förvånad att han inte blev avstängd med tanke på vad som varit tidigare. De kommer att ha väldigt svårt att döma ut straff för blindside-tacklingar i framtiden om såna här får gå obestraffade förbi.

"Det känns väldigt konstigt"

Vidare fortsätter "Bulan" med att tacka gudarna för att Emil Larsson slungades in i Jonathan Granström efter tacklingen vilket stoppade honom från att skada sig mer än vad han gjorde:

– Jag har sett betydligt mindre farliga tacklingar få tre-fem matcher. Det är en solklar blindside, hade inte Granström varit i vägen så hade Emil inte spelat i morgon. Man får problem att döma folk för blindside-tacklingar i framtiden om man släpper sånt där. Det känns väldigt konstigt. 

Är det här ett resultat av att det ”är okej” att spela ”hårdare” i slutspel?

– Jag vet inte om det är så, men det brukar bli generellt så. Det har jag inget emot så länge det är rättvist. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag