Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Brynäs kross i mötet med förra tränaren

Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN

Thomas "Bulan" Berglund lämnade Brynäs i våras. 

När han för första gången i höst coachade mot sitt gamla lag klappade Luleå ihop totalt. 

Till slut vann Brynäs bortamatchen med 6-1.

– När ställningen är 6-1 är det svårt att känna annat än uppgivenhet, säger Berglund till C More. 

Som tränare för Brynäs lyfte Thomas "Bulan" Berglund klubben från tabellens nedre regioner hela vägen till SM-final i våras. 

Där föll Brynäs i förlängning i den sjunde och avgörande matchen och fick nöja sig med SM-silver. Efter säsongen lämnade Berglund Brynäs för att återvända till Luleå - klubben han ledde tillsammans med Jonas Rönnqvist 2010-2014.

På torsdagskvällen ställdes Luleå mot Brynäs för första gången sedan Berglund lämnade klubben –  men för "Bulan" blev det inget kärt återseende med sina gamla lagkamrater för Berglund.

– Brynäs var klart bättre. Vi slarvade i början, och när vi väl var på väg i kapp slarvade vi igen. Andra perioden tycker jag var bra, men de får 4-1 och sedan rinner matchen i väg, säger Luleå-tränaren. 

Brynäs körde över Luleå

I ställe fick han se Brynäs dominera och gå ifrån till en 3-1 ledning redan i den första perioden. I andra perioden ökade Elias Fälth på till 4-1 - ett försprång som skulle visa sig omöjligt att hämta in för Luleå. I den avslutande perioden gjorde Brynäs både ett femte och sjättemål och vann till slut matchen i Luleå med hela 6-1. Brynäs tredje raka bortaseger mot Luleå.

Efter matchen var "Bulan" Berglund inte nöjd med prestationen. På frågan om han tar med sig något till lördagens match svarar han: 

– Inte som jag kommer på nu. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!