Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅNFoto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
 Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN

Brynäs kross i mötet med förra tränaren

Publicerad

Thomas "Bulan" Berglund lämnade Brynäs i våras. 

När han för första gången i höst coachade mot sitt gamla lag klappade Luleå ihop totalt. 

Till slut vann Brynäs bortamatchen med 6-1.

– När ställningen är 6-1 är det svårt att känna annat än uppgivenhet, säger Berglund till C More. 

Som tränare för Brynäs lyfte Thomas "Bulan" Berglund klubben från tabellens nedre regioner hela vägen till SM-final i våras. 

Där föll Brynäs i förlängning i den sjunde och avgörande matchen och fick nöja sig med SM-silver. Efter säsongen lämnade Berglund Brynäs för att återvända till Luleå - klubben han ledde tillsammans med Jonas Rönnqvist 2010-2014.

På torsdagskvällen ställdes Luleå mot Brynäs för första gången sedan Berglund lämnade klubben –  men för "Bulan" blev det inget kärt återseende med sina gamla lagkamrater för Berglund.

– Brynäs var klart bättre. Vi slarvade i början, och när vi väl var på väg i kapp slarvade vi igen. Andra perioden tycker jag var bra, men de får 4-1 och sedan rinner matchen i väg, säger Luleå-tränaren. 

Brynäs körde över Luleå

I ställe fick han se Brynäs dominera och gå ifrån till en 3-1 ledning redan i den första perioden. I andra perioden ökade Elias Fälth på till 4-1 - ett försprång som skulle visa sig omöjligt att hämta in för Luleå. I den avslutande perioden gjorde Brynäs både ett femte och sjättemål och vann till slut matchen i Luleå med hela 6-1. Brynäs tredje raka bortaseger mot Luleå.

Efter matchen var "Bulan" Berglund inte nöjd med prestationen. På frågan om han tar med sig något till lördagens match svarar han: 

– Inte som jag kommer på nu. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag