Brynäs IF får inte sin drömvärvning

Anton Rödin.
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Stefan Bengtzén.
Foto: MATTIAS EK / EXP

Brynäs är på jakt efter en sista riktigt vass spelare inför nästa säsong. 

Men den spelaren blir inte Anton Rödin. 

– Det har frågats om Anton i flera månader men det är inte aktuellt, säger sportchefen Stefan Bengtzén till Gefle Dagblad. 

Brynäs var en hårsmån i från att vinna SM-guld den gångna säsongen. Gävlelaget tvingade fram en sjunde och avgörande final mot HV 71 - som dessutom gick till övertid - men föll då på målsnöret. 

Just nu arbetar klubben med att färdigställa sin trupp inför året som kommer, med förhoppningen om att de ska kunna gå hela vägen. Men innan truppen spikas så vill klubben värva ytterligare en spetsspelare. 

Brynäs får inte sin drömvärvning

En som många Brynässupportrar har hoppats på är Anton Rödin. Som lagkapten i Brynäs var Rödin mer eller mindre ostoppbar säsongen 2015/16 då han stod för 37 poäng på blott 33 matcher. Den gångna säsongen prövade han lyckan i NHL och Vancouver Canucks, men Rödin fick bara spela tre matcher i Canucks. 

Därför hoppades fansen att Rödin var Brynäs så kallade "Mr. X" till nästa säsong. 

Det är han inte. Sportchefen Stefan Bengtzén berättar nu att om det inte blir NHL för Rödin så kommer han att gå till KHL. 

– Klart att alla hoppas på att få se Anton i Brynäs, men drömma kan man alltid göra. Men det finns ingen substans i det, att han ska komma till Brynäs. Jag pratar med Anton löpande då han är hemma nu och jag vet vad han vill. Han vill spela i NHL helst, säger Bengtzén till GD